Sivas'in En 'Çevreci' Evi Görenlerin Ilgisini Çekiyor

Sivas’ta bulunan sarmasik kapli ev, yesillikler içinde adeta bir adayi andiriyor.

Sivas'in En 'Çevreci' Evi Görenlerin Ilgisini Çekiyor
Sivas’in Yüceyurt Mahallesi’nde bulunan müstakil ev, bölgedeki yüksek katli apartmanlarin arasinda dikkat çekici bir görünüme sahip. Görenlerin botanik bahçe zannettigi yer aslinda sarmasik kapli bir ev. Apartmanlarin arasinda yesillikler içinde bir ada gibi duran bu ev, dogayla sehir hayati arasinda hos bir denge sagliyor. Sarmasiklarin evi saran görüntüsü, çevredeki gri tonlarina renk katiyor ve dogal bir güzelligi ortaya çikartiyor. Sarmasiklarla kapli bu ev, Sivas’in Yüceyurt Mahallesi’ne özgü bir sembol haline gelirken görenlerin de ilgisini çekiyor. Mahalle halki, evin her mevsimde farkli bir görünüm sergilemesinden dolayi büyük bir memnuniyet duyuyor.

"Bu evi gören hayran kaliyor"

Bu evi görenlerin hayranlikla baktiklarini belirten Mahalle Muhtari Hayati Sirvan, "Zamaninda ev sahibi bahçesine bir sarmasik dikmis. Bu sarmasik zamanla evin etrafini tamamen kapatti. Yeni yapilan binalar arasinda bir yasam mücadelesi veriyor diyebilirim. Balkonda oturanlar veya bu mahalleden geçenler bu evi gördüklerinde hayranlikla bakiyorlar. Yaz aylarinda da ev içerisinde bir ferahlik sagliyor" seklinde konustu.



"Kartpostal gibi görünüyor"

Mahalleye çok güzel bir renk oldugunu belirten bir mahalle sakini, "Hiç dökülmüyor. Kis aylarinda da kirmizi oluyor. Kar üstüne yagiyor, adeta bir kartpostal gibi görüntüsü oluyor" dedi.

Kaynak: İHA