Sincan Belediyesi Huriye Teyze'yi Hayaline Kavusturdu

Sincan Belediyesinin meslek kursuna yazilan 71 yasindaki Huriye Danis, bin bir emek vererek igne oyasi ögrendi.

Sincan Belediyesi Huriye Teyze'yi Hayaline Kavusturdu
Sincan Belediyesinin kurslari 7’den 70’e her kesimden insanin hayatina dokunuyor. Çocuklara, gençlere, kadinlara yönelik kurslar büyük begeni toplarken, kisisel gelisime ve ev ekonomisine de katki sagliyor. Igne oyasi kursuna katilarak yillar boyunca erteledigi hayaline kavusan 71 yasindaki Huriye Danis, azmiyle herkese örnek oluyor.

Kursa 1 aydir devam ettigini ifade eden Huriye Danis, kisa sürede igne oyasinin inceliklerini ögrendi. Yeni bir ortama girerek sosyallesme imkani da bulan Huriye Danis, “Baslamadan önce hiçbir sey bilmiyordum. 71 yasindayim igne oyasini burada ögrendim. Kursun devamini istiyorum” ifadelerini kullandi.

Hayallerini Sincan Belediyesi sayesinde motiflere döktügünü ifade eden Danis, “Bir havlu, üç yemeni yaptim. Simdi de elimdeki dördüncü yemeniyi bitiriyorum. Igne oyasi yapmayi çok istiyordum sonunda muradima erdim” diye konustu.

Egitmen Dilek Eskioglu ise kursun kadinlara yönelik katkisina degindi. Eskioglu, “Hanimlar buraya mutlaka her gün gelirler. Hem sohbet ederler hem çaylarini içerler hem sosyallesirler hem de oya yaparlar. Burada hobi amaçli igne oyasi ögrendiler. Bence çok güzel bir sey, ileride bunu maliyete de dökebilirler. Hanimlara bu imkani taniyan Baskanimiz Sayin Murat Ercan’a tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA