Sinan Ates Davasinda Mahkeme Baskaninin Talimatini Yerine Getirmeyen 15 Polis Hakkinda Suç Duyurusu

Eski Ülkü Ocaklari Genel Baskani Sinan Ates cinayeti davasinda mahkeme, Ayse Ates’in avukati Ali Yücel’i salondan çikartmayan 15 polis memur hakkinda Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulundu.

Eski Ülkü Ocaklari Genel Baskani Sinan Ates’in öldürülmesine iliskin davanin durusmasinda mahkeme baskaniyla Ates ailesinin avukatlari arasinda tartisma yasandi. Sanik avukatlari ile Ates ailesinin avukatlari arasinda gerginligin devam etmesi üzerine mahkeme baskani, Ates ailesinin avukati Ali Yücel’in kolluk ekiplerince disari çikarilmasini istedi. Mahkeme verilen talimatini yerine getirmeyen kolluk görevlilerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardimcisi M.D., Sube Müdürü Tedbirlerden Sorumlu Müdür U.A.’nin da aralarinda bulundugu 15 polis hakkinda Ankara Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulundu.

Remzi Çayir’in disari çikarilmasinin ardindan yeniden konusan mahkeme baskani, polislere su ifadelerle tepki göstermisti:

“Disariya çikin. Oradaki görevlileri istiyorum. Sicillerini istiyorum. Görevlerini yerine getirmediler. Beni burada bas bas bagirttilar. Anlasildi mi? Tutanaginizi tutun. Polisler hakkinda da tutanak tutacaksiniz. Ben burada on defa emir vermek zorunda degilim. Herkes yerine otursun. Bagirarak is yapmak zorunda degilim. Polislerde sorumlu, orada düzeni bozanlarda sorumlu burada. Neye çekiniyorsunuz siz. Emri ben vermisim talimati ben vermisim, niye yerine getirmiyorsunuz, günahi, sevabi, hukuk bütün sorumlulugu bana ait. Niye yerine getirmiyorsunuz, neyden korkuyorsunuz? Ayip. Devletin gücünü göstermekten bu kadar aciz misiniz, yasayi uygulamaktan bu kadar aciz misiniz, ne geçiyor elinize düzeni bozunca.”

‘Olayin geçmisi’

2 Temmuz’da görülen Sinan Ates durusmasinda sanik Serdar Öktem’in sorgusu esnasinda mahkeme baskani ile Ates ailesinin avukatlari arasinda tartisma yasandi. Sanik avukatlari ile Ates ailesinin avukatlari arasinda çikan gerginligin devam etmesi üzerine mahkeme baskani, Ates ailesinin avukati Ali Yücel’in disari çikarilmasini istedi. Mahkeme baskani "Agziniza hakim olamiyorsaniz çikacaksiniz, disari çikacaksiniz" deyince bir baska avukat, "Çikar o zaman" dedi.

Mahkeme baskani, "Atin bunu" diye bagirmisti.

Ates ailesinin avukati ile durusmayi izleyen Milli Yol Partisi Genel Baskani Remzi Çayir salondan çikarildi. Mahkeme baskaninin talimatini yerine getirmeyen Ankara Il Emniyet Müdür Yardimcisi ile görevli polisler hakkinda suç duyurusunda bulunulmasina karar verilmisti.
Kaynak: İHA