Sifayi Bin 400 Kilometre Uzaklikta Buldu

Bel ve kalça agrilari nedeniyle memleketi Tekirdag’da birçok farkli hastaneye giden ve sonuç alamayan 28 yasindaki hasta, bin 400 kilometre yol katedip geldigi Elazig’da 6 saatte sagligina kavustu.

Sifayi Bin 400 Kilometre Uzaklikta Buldu
Tekirdag’da ikamet eden Murat (28), bel ve sag kalça agrilari nedeniyle yillardir çesitli hastanelerde tedavi aldi. Bu sikayetlerinden dolayi daha önce bir merkezde ameliyat olan hasta fayda bulamadi. Özellikle son bir yildir ciddi agrilari olan hasta, gittigi ve tedavi aldigi hastanelerde sonuç alamadi. Gittikçe agrilari artan genç hasta, arastirmalari sonucu Elazig’da Mediline Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmani Op. Dr. Mehmet Koparan ile iletisime geçti. Kendilerine gönderilen tetkikleri degerlendiren Op. Dr. Mehmet Koparan, Bertolotti sendromu tanisi koydugu genç hastaya ameliyat önerdi. Bunun üzerine bin 300 kilometre yol katederek Elazig’a gelen hasta, burada ameliyat edildi. Op. Dr. Koparan ve ekibi tarafindan tedavi edilen hasta, ameliyattan sonra sagligina kavustu. Basarili geçen ameliyat sonrasi taburculugu planlanan Murat, agrilarindan eser kalmadigini belirtti.

Hastanin genel durumu hakkinda bilgi veren Beyin Cerrahi Uzmani Op. Dr. Mehmet Koparan, "Hastanin bel ve sag kalçaya vuran agrilari vardi. Bu nedenle daha önce ameliyat olmustu ve sikayetleri geçmemisti. Bize bulundugu yerde müracaat etti. Tetkiklerini degerlendirdik ve hastanin yeniden ameliyat olmasi gerektigini kendisine belirttik. Hastamiz buraya geldi. Muayene ve klinik olarak görüntülemelerle uyumlu bir tablosu vardi. Biz buna Bertolotti sendromu diyoruz. Bu nedenle ameliyatini oldu. Ameliyattan 8 saat sonra hastayi korse ile gezdirdik. Sikayeti yok, simdi taburcusunu planliyoruz” dedi.

Bertolotti sendromu dogustan bel ve kalça omurlari arasinda yalanci eklem yaparak çok ciddi agrilara neden olan ve tanisi genellikle atlanan bir hastaliktir. Öncelikle bu taninin akla gelmesi ve buna yönelik arastirmanin yapilmasi gerekir" dedi.



"Uzun zamandan beri doktor arayisindaydim"

Yasadigi zorlu süreci anlatan genç hasta, "Tekirdag’dan geliyorum. Siddetli bel agrisi, kalça agrisi ve bacagimda uyusma sikayetlerinden dolayi uzun zamandan beri doktor arayisindaydim. Birçok farkli doktora gittim ama hiçbir çözüm bulamadilar. Bu sorun ile ilgili ameliyat oldum ama yine de agrilarim son bulmadi. Arayislarimin sonunda Mehmet hocayi buldum. Sag olsun kendisi benimle epey ilgilendi ve Elazig’daki hastanesine davet etti. Buraya geldim; yapilan incelemeler sonucunda benim Bertolotti sendromu oldugumu, bu sebeplerden dolayi da agrilarimin oldugunu belirtti.

Ameliyatimi basarili bir sekilde gerçeklestirdi ve su anda agrilarimdan hiçbir eser kalmadi. Kendisine, ekibine ve tüm hastane çalisanlarina tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA