Saglik-Sen Baskani Dogan Açiklamasi 'Aile Hekimligi Çalisanlarinin Çabasi Olmasa Asilama Bu Kadar Yüksek Olmaz'

Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Faruk Dogan, “Asilama izlem ve takip konusunda arkadaslarimiz gerçekten yogun bir çaba içerisinde. Aile hekimliginde görev yapan arkadaslarimizin çabasi olmasa ülkemizdeki asilama orani bu kadar yüksek olmaz” dedi.

Saglik-Sen Baskani Dogan Açiklamasi 'Aile Hekimligi Çalisanlarinin Çabasi Olmasa Asilama Bu Kadar Yüksek Olmaz'
Saglik ve sosyal hizmetlerin tüm branslari için çalistaylar düzenleyen Saglik-Sen, bu sefer de aile sagligi hemsiresi ve ebesinin sorunlarini masaya yatirdi.

Gerçeklestirilen “Aile Sagligi Çalisanlari Güncel Sorunlari ve Gelecek Perspektifi Çalistayi”nda uzman isimler ile sahadan gelen aile sagligi hemsireleri ve ebeleri sorunlarini dile getirerek, çözüm önerilerini ortaya koydu.

Olusturulan 4 masada; "Aile Hekimligi Sözlesme", "Ödeme Yönetmeligi", "Mali Haklar", "Aile Hekimligi", "Uygulama Yönetmeligi", "Özlük Haklar", "Mesleki Sayginlik", "Görev Tanimlari", "Yetki ve Sorumluluk" ile "Saha Sorunlari ve Örgütlenme" konulari üzerine degerlendirmeler yapildi.

Toplantiya Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Faruk Dogan ile Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Irgatoglu, Ankara 6 Nolu Sube Baskani Umut Gümüsay, Çankiri Sube Baskani Tuna Dinç, ASEF yöneticileri, akademisyenler ve uzman isimler katildi.



“Sagligin tüm branslarina dokunacagiz”

Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Faruk Dogan, yaptigi konusmada, akademik ve bilimsel sendikacilik konusunda çalismalarina hiz verdiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

“Saglik-Sen olarak; hekimlerimiz, aile hekimlerimiz, hemsirelerimiz, odyologlarimiz ve odyometrislerimiz, hemsirelerimiz, yardimci hizmetler ile teknik hizmetler sinifi arkadaslarimiz için çalistaylar düzenledik. Biz sagligin her bransina dokunacagiz. Bugün de aile sagligi hemsirelerimiz ve ebelerimiz için bu çalistayi düzenliyoruz. Birinci basamak saglik hizmetlerinin ne kadar önemli oldugu, degerli oldugu ortada. Birinci basamagin güçlenmesi ve burada görev yapan arkadaslarimizin hak ettigi degeri görmesi için çalisiyoruz.”

“Aile hekimligi çalisanlarinin çabasi olmasa asilama bu kadar yüksek olmaz”

Aile hekimliklerinde çalisanlarin yaptiklari fedakarliklari anlatan Dogan, söyle konustu:

“Hekimimiz, aile sagligi hemsiremiz ve ebemiz sabahin 8’inde görevinin basinda. Yasli, hamile, çocuk herkese hizmet ediyor. Bu çaba ortadayken yasanan sorunlarin da görülmesi ve çözülmesi gerekiyor. Aile hekimlerimizin, aile sagligi hemsirelerimizin ve ebelerimizin ücret tavan oranlari, destek ve tesvik ödemeleri çok düsük. Bu oranlarin muhakkak artirilmasi gerekiyor. Asilama, izlem ve takip konusunda arkadaslarimiz gerçekten yogun bir çaba içerisinde. Aile hekimliginde görev yapan arkadaslarimizin çabasi olmasa ülkemizdeki asilama orani bu kadar yüksek olmaz”

Aile sagligi hemsire ve ebelerinin mali ve özlük konularda sorunlari olduguna dikkat çeken Dogan, konusmasini söyle sürdürdü:

“Biz sorunlari tek tek tespit ederek, sorunlara çözüm üretmek istiyoruz. Tüm çabamiz bunun için, Sadece elestirmiyor, çözüm üretiyoruz çözüm. Bu çalistaydan çikan sonuçlari yetkili merciler ile paylasip, çözümü için mücadele edecegiz. Yeni Saglik Bakanimiz Prof. Dr. Kemal Memisoglu da aile hekimliklerinin güçlendirilecegini geçtigimiz haftalarda dile getirdi. Insallah bu çalistaydan çikan sonuç aile hekimligi sisteminin daha da güçlü hale gelmesi için bir yol haritasi olacak.”
Kaynak: İHA