Raev Açiklamasi 'Ordu'nun Potansiyel Ve Kültürel Zenginlikleri, Türk Dünyasinin Ortak Mirasi Için Büyük Önem Tasiyor'

Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev, Ordu Valisi Muammer Erol ile bir araya geldi. Raev, “Sehrimizin sahip oldugu potansiyeli ve kültürel zenginlikleri Türk dünyasinin ortak mirasi için büyük önem tasiyor. Gelecek nesillere bu güzel mirasi aktarmak adina çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.

Raev Açiklamasi 'Ordu'nun Potansiyel Ve Kültürel Zenginlikleri, Türk Dünyasinin Ortak Mirasi Için Büyük Önem Tasiyor'
Çesitli programlara katilmak üzere Ordu’ya gelen TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Vali Muammer Erol’a ziyaret gerçeklestirdi. Ilk olarak Valilik Seref Defteri’ni imzalayan Raev, sonrasina ise basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Ordu’yu ziyaret etmek, bu sehrin kültürel, dogal zenginliklerini yakindan görmek ve deneyimlemenin kendisi için büyük bir onur oldugunu ifade eden Raev, “Ordu’nun misafirperverligi ve güzellikleri bu ziyaretimi unutulmaz kildi. Burada gerçeklestirdigimiz ziyaretlerle sehrin kültürel mirasini koruma ve uluslararasi alanda tanitma çabalarini desteklemeyi hedefledik” diye konustu.

Gördükleri ilgi ve alakanin kendilerini derinden etkiledigini söyleyen Raev, “Sehrimizin sahip oldugu potansiyeli ve kültürel zenginlikleri Türk dünyasinin ortak mirasi için büyük önem tasiyor. Bu vesileyle Ordu halkina ve yerel yöneticilerine misafirperverlikleri için tesekkür etmek istiyorum. Gelecek nesillere bu güzel mirasi aktarmak adina çalismalarimizi sürdürecegiz” ifadelerine yer verdi.

Açiklamalarin ardinda Raev, Ordu Valisi Muammer Erol’u makaminda ziyaret etti.
Kaynak: İHA