Prof. Dr. Arif Hepbasli'ya 'Yasam Boyu Basari Ödülü'

Yasar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Arif Hepbasli, International Association of Green Energy tarafindan verilen Lifetime Achievement Award’a (Yasam Boyu Basari Ödülü) layik görüldü.

Prof. Dr. Arif Hepbasli'ya 'Yasam Boyu Basari Ödülü'
Önceki yillarda Stanford Üniversitesi’nin hazirladigi, “Dünyadaki En Etkili Bilim Insanlari” listesinde de yer alan Prof.Dr. Arif Hepbasli’nin uzun yillardir “Ekserji” yani enerjinin kalitesi alaninda yürüttügü akademik çalismalar bu kez de International Association of Green Energy (Uluslararasi Yesil Enerji Dernegi) tarafindan ödüllendirildi.

Dünyada üç bilim insanindan biri

Prof. Dr. Arif Hepbasli ödülünü geçtigimiz günlerde, Çin’in, Ningbo kentinde gerçeklestirilen törende aldi. Yesil enerjinin tüm alanlarinda akademi, sanayi ve toplum genelinde egitim ve bilgi alisverisi için bir ag olusturmak üzere çalisan ve kar amaci gütmeyen bir kurulus olan International Association of Green Energy, 2021 bu yana enerji alaninda basarili çalismalar yürüten bilim insanlarini ödüllendiriyor. Dernek tarafindan yapilan biyometrik analizler sonucunda “Ekserji” alaninda en fazla bilimsel çalismasi olan dünyada üç bilim insanindan biri olan Prof.Dr. Arif Hepbasli, aldigi ödül ile ülkemizin de gururu oldu.

12 yil önce Yasar Üniversitesi’nde Izmir ve Ege Bölgesi’nin ilk enerji sistemleri mühendisligi bölümünün kurucularindan olan Prof.Dr. Hepbasli, böyle bir ödüle layik görüldügü için çok mutlu oldugunu belirterek, “43 yillik meslek yasamim var. Bunun 10 yili Izmir sanayisinde çesitli sektörlerde çalisarak geçti. Sonrasinda yurtiçi ve yurtdisinda farkli üniversitelerde çalistim. 2012 yilinda Yasar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisligi Bölümü’nün kurulusunda yer aldim. Bu basariya götüren en önemli konulardan biri uluslararasi alanda akademik izler vardir. Bilimsel olarak bunun adi “ h- index” bu akademisyenlerin performans göstergesidir. Ben buna akademik ayak izi diyorum. Akademik ayak izim ve uzun yillara dayanan akademik çalismalarim sonucunda layik görüldüm. Bu alanda çalismalarima ögrencilerimden de aldigim güç ile devam edecegim” dedi.

Kaynak: İHA