Peri Bacalari Turizme Kazandirilmayi Bekliyor

Sarikamis’ta bulunan ‘peri bacalari’ turizme kazandirilmayi bekliyor. Fotografçilarin yogun ilgisine çeken ‘peri bacalari’ turizme kazandirilmasiyla birlikte Kars turizmine katki saglayacak.

Peri Bacalari Turizme Kazandirilmayi Bekliyor
Her yil binlerce yerli ve yabanci turiste ev sahipligi yapan Kars, son günlerde ‘peri bacalari’ ile gündemde yerini almaya basladi.

Sarikamis ilçesi Komdere Vadisi’nde bulunan halk arasinda delikli kayalar olarak bilinen ‘peri bacalari’ etrafindaki baraj gölüyle birlikte görenleri adeta büyülüyor.

Sarikamis’taki ‘peri bacalarini’ görmek için Komdere Vadisi’ne geldigini ifade eden fotografçi Sinan Elik, “Her ne kadar Nevsehir’in peri bacalari varsa da, Sarikamis ilçemizin Karakurt beldesinde de peri bacalarimiz var. Kars’a gelen yerli ve yabanci turistleri peri bacalarini görmeye davet ediyorum” dedi.

Kars’a 80, Sarikamis ilçe merkezine 28 kilometre uzaklikta bulunan, Karakurt bölgesi Komdere Vadisi’ndeki ‘peri bacalari ve delikli kayalar’ gezi ve çadir kamp olarak misafirlerini agirlamayi bekliyor. Daglar arasindaki vadide bulunan ‘peri bacalari’ kartpostallik görüntüler ortaya çikariyor.
Kaynak: İHA