Osmangazi'de Kaçak Hafriyat Dökenlere Ceza

Osmangazi Belediyesi, yasal döküm sahasi disindaki noktaya kaçak hafriyat atigi döktügü belirlenen bir firmaya cezai islem uyguladi. Dökülen hafriyat da bölgeden kaldirtildi.

Osmangazi'de Kaçak Hafriyat Dökenlere Ceza
Osmangazi Belediyesi, hafriyat ve insaat atiklarini kaçak olarak dogal ortama birakan kisi ve kurumlari mercek altina aldi. Zabita ekipleri, yasal olarak belirlenen döküm sahalari disindaki yerlere malzeme, insaat atigi, moloz veya benzeri hafriyat atigi döken kisi veya firmalari tespit ederek Kabahatler Kanunu’na istinaden cezai islem uyguluyor. Avdancik Mahallesi yolu üzerinde ilerlemekte olan hafriyat yüklü iki kamyonu takibe alan sivil zabita ekipleri, kamyonlardaki hafriyatin kaçak olarak döküldügü esnada suçüstü yapti. Zamaninda müdahale ile çevre katliaminin önüne geçen ekipler, kaçak hafriyat döktügünü belirledikleri firmaya 25 bin TL ceza yazdi. Ekipler, dökülen hafriyatin da bölgeden kaldirilmasini sagladi.

Özellikle dere kenarlari ve verimli tarim alanlarina kaçak olarak dökülen hafriyatlarin önüne geçmek için yogun mesai harcayan ekipler, insan ve çevre sagligi açisindan tehlike arz eden gelisigüzel moloz dökümü konusunda uyarilarda bulunarak, kurallara uymayan kisi ve isletmeler hakkinda cezai islem uygulamaya devam edilecegini belirtti
Kaynak: İHA