Okulun Kapanacagi Iddiasi Velileri Sokaga Döktü; Yolu Kapattilar

Istanbul Esenyurt’ta veliler; yakinindan, yüksek gerilim hatti geçtigi için kapanacagi iddia edilen okul önünde eylem yapti. Onlarca vatandas sokagi trafige kapatarak okulun kapatilmamasini istedi.

Okulun Kapanacagi Iddiasi Velileri Sokaga Döktü; Yolu Kapattilar
Istanbul Esenyurt’ta bulunan ve Örnek Ilkokulunun ek binasi olarak 4 yildir hizmet veren okulun kapatilacagi dedikodusu ortaligi karistirdi. Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde bulunan ek bina önünde toplanan onlarca veli, yola tas dökerek trafigi kapatti. Ögrencilerin farkli adreslerde egitim hayatina devam etmesini istemeyen veliler, yüksek servis ücretlerinden yakindi. Polis ekipleri eylem yapan vatandaslari sakinlestirmeye çalisirken, okulun kapanmamasini istedi.

“Bin 500 ögrenci nereye gidecek”

Ögrencilerin magdur olacagini belirten Nurcan Aslan, “Kayit yaptirmaya giden insanlar sans eseri ögrenmis, çogu ögrencinin kayitlari farkli okullarda çikmis. Yüksek gerilim hattindan ötürü okulun kapatilacagi iddiasi var. Zaten okulda farkli bir okulun ek binasi, ismi yok. Benim kizim 4 senedir burada okula gidiyor, ben burada yasadikça okulun degismemesini istiyorum. Servis ücretleri belli, kiradayim, benim verebilecek durumum yok. Bin 500 ögrenci nereye gidecek, yetkililer bu konuya bir çözüm bulsun” dedi.

Halil Aksoy, “Çocuklarimiz baska okullara verilecek. Zaten siniflarin durumu ortada, kalabalik. Baska okullara servis ile gönderecegiz, servis ücretlerini biliyorsunuz zaten. O paralari vermemiz mümkün degil zaten” diye konustu.

Kaynak: İHA