Ögrencilerini Memnun Edemeyen Pamukkale Üniversitesinden Tepki Çeken Anket

DENIZLI – Memnuniyet arastirmasinda 11 sirada birden düserek 81. siraya gerileyen Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), eksik yönlerini tespit edebilmek için ödüllü anket düzenledi. Mesaj göndererek ögrencilerden kullanmalarini isteyen PAÜ yönetiminin, ankete katilanlara çekilisle ödül verilecegini duyurmasi tepki topladi.

Ögrencilerini Memnun Edemeyen Pamukkale Üniversitesinden Tepki Çeken Anket


Denizli Pamukkale Üniversitesi, Türkiye Üniversite Memnuniyet Arastirmasi sonuçlarina göre 402 puanda 200 devlet ve vakif üniversitesi arasinda 81. sirada yer aldi. Türkiye’deki devlet ve vakif üniversitelerinde okuyan ögrenciler tarafindan belirlenen TÜMA 2024) Türkiye’deki 126’si devlet ve 74’ü vakif üniversitesi olmak üzere toplam 200 üniversite katildi ve 50 bin ögrenciden veri toplandi. Genel memnuniyet siralamasinda 533 puan ve A+ notuyla Yildiz Teknik Üniversitesi ilk sirada yer alirken, Denizli Pamukkale Üniversitesi ise 402 puanla ancak D notuna sahip olabildi.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Arastirmasi sonuçlarindan rahatsiz olan PAÜ yönetimi, ögrencilere ankete katilmalari için mesaj atmaya basladi.

Ankete katilan ögrenciler arasindan yapilacak çekilisle, bazi ögrencilere ödül verileceginin duyurulmasi tepki topladi. Memnuniyet arastirmasinda 2020 yilinda 60, 2021 yilinda 73, 2022 yilinda 71 ve 2023 yilinda ise 70’inci sirada yer alan PAÜ’nün eksik yönlerini belirleyebilmek için düzenledigi anket sosyal medyada da olumsuz yorumlara yol açti.

Ögrencilerin cep telefonlarina gönderildigi ögrenilen mesajda, “Sevgili ögrencilerimiz, sizleri aldiginiz egitim ile ilgili tecrübeniz, memnuniyetiniz ve beklentilerinizi anlamak, yüksekögretimde iyilestirilmesi gereken alanlari belirlemek amaciyla Yüksekögretim Kurulu tarafindan hazirlanan ankete katilmaya davet ediyoruz. Ankete katilan lisans öncesi, lisans ve lisansüstü ögrencileri arasinda yapilacak çekiliste 1 kisiye 30 bin TL, 5 kisiye 10 bin TL, 10 kisiye 5 bin TL ve 20 kisiye 2 bin TL degerinde hediye kartlari takdim edilecektir. Anket sorularini bitirdiniz egitim yilinizdaki deneyimlerinize dayanarak cevaplandirabilirsiniz. Sinif bilgisi olarak 2023-2024 egitim yilinda kaçinci sinifta idiyseniz onu isaretleyin. Ayni katilimcinin birden çok anket formu doldurdugu tespit edilirse bu anketler çekilis disi birakilacaktir” ifadeleri yer aldi.

Tepki çeken bir ankete imza atan Pamukkale Üniversitesi’nde 2023 yilinin son aylarinda yabanci ögrencilerin tip ve dis hekimligi gibi fakültelere usulsüz kaydedildigi skandali medyaya yansimisti.
Kaynak: İHA