MSKÜ, Ögrencilerinin En Memnun Oldugu Üniversiteler Arasinda

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasinda ’genel memnuniyet’ siralamasinda ilk 20’deki yerini koruyarak ögrencilerinin en memnun oldugu üniversiteler arasinda yer almaya devam ediyor. Üniversite Arastirmalari Laboratuvari (ÜniAr) tarafindan yürütülen 2024 Türkiye Üniversite Memnuniyet Arastirmasi (TÜMA 2024) sonuçlari açiklandi ve MSKÜ, basari grafigini sürdürdü.

MSKÜ, Ögrencilerinin En Memnun Oldugu Üniversiteler Arasinda


Her yil düzenli olarak yayimlanan TÜMA arastirmasi, üniversite ögrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama amaci tasiyor. Bu yil, 126’si devlet ve 74’ü vakif olmak üzere toplam 200 üniversitede ögrenim gören yaklasik 51 bin ögrenciden veri toplandi. Arastirmada, Üniversiteler Genel Memnuniyet, Ögrencilerin Ögrenim Deneyimi Tatminkarligi, Yerleske ve Yasaminin Doyuruculugu, Kurumun Yönetim ve Isleyisinden Memnuniyet, Ögrenme Imkan ve Kaynaklarinin Zenginligi, Kisisel Gelisim ve Kariyer Destegi gibi çesitli kategorilerde degerlendirildi.

Genel Memnuniyet: MSKÜ, Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Siralamasi kategorisinde 200 üniversite arasinda 17. sirada yer aldi.

Yerleske ve Yasaminin Doyuruculugu: MSKÜ, yerleske ortaminin çekiciligi, sosyal tesisler, yurt imkanlari ve kalitesi, ulasim rahatligi, güvenlik, fiziki mekanlarin estetik ve kullanisliligi, yerleskenin konumlandigi çevre gibi kriterlerle degerlendirildigi bu kategoride en basarililari temsil eden “A” düzey üniversiteler arasinda yer aldi.

Kurumun Yönetim ve Isleyisinden Memnuniyet: MSKÜ, bu kategoride de en iyiler arasinda 23. sirada kendine yer buldu.

MSKÜ, üst üste birkaç yildir TÜMA verileri sonuçlarina göre en üst basamaklarda yer alarak basarisini sürdürüyor. 2024 yilinda da ilk 20 üniversite arasinda yer alarak bu basarisini pekistirdi. Üniversite, ögrenci merkezli yaklasimlari ve ögrenci memnuniyetini ön planda tutan politikalari ile dikkat çekiyor.

Bu basari, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi’nin ögrenci deneyimini zenginlestirme ve ögrencilere en iyi egitim ve yasam sartlarini sunma konusundaki kararliligini yansitiyor. MSKÜ, egitim kalitesini ve ögrenci memnuniyetini her geçen yil daha da artirarak, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olma yolunda ilerlemeye devam ediyor.
Kaynak: İHA