MHP Lideri Bahçeli Açiklamasi 'Kibris Türk'tür, Türk'ün Yurdudur'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Tarihi karar ve mesajimizi tekrar haykiriyorum, Kibris Türk’tür, Türk’ün yurdudur, her zaman da böyle kalacaktir” dedi.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

MHP Genel Baskani Bahçeli, Türkiye için yeni yüzyilda emsalsiz firsatlarin oldugunu belirterek, “Milli birlik ve beraberlik içinde bu firsatlari yakalayacagimiz düsüncesindeyim. Fakat milletimizin hassasiyetleri üzerinde oynama yapanlar, tahrip etmek için çaba harcayanlar çok tehlikeli provokasyonlari birer birer sahneye sürmektedir. Muhalefetin umut bagladigi, siparisle siyaset yaptigi, bölücülerin ve teröristlerin kukla olarak hizmet ettigi Joe Biden’in Amerika Birlesik Devletleri baskanlik yarisindan çekilmesi, bölgesel ve küresel zeminde etkileri olacak bir gelismedir” diye konustu.



"Açilan kilidin kapatilmasiyla terör örgütü nefes alamayacak"

Türkiye’nin güney sinirlarimiz boyunca kurulmak istenen terör devletinin baglanti noktalari, yol haritasi, ana güzergahi kahraman Türk Silahli Kuvvetleri’nin mücadelesi ve iktidarin dirayetiyle bertaraf edildigini aktaran Bahçeli, “Açilan kilidin kapatilmasiyla mücavir bölgelerde hiçbir terör örgütü nefes dahi alamayacaktir. Sürekli operasyon stratejisi Allah’in izniyle basariyla ulasacak terörün ve bölücülügün kökü kazinacaktir. Buna ragmen İçel’de halay çekip Imrali canisi lehine slogan atan bir avuç sehir eskiyasi ile Diyarbakir’in sözde Kürdistan oldugunu ileri süren DEM’li hainler simarikliklarinin agir sonuçlarina insallah katlanacaklardir. Dogu ve Güneydogu’daki bazi il ve ilçelerde fiili zemin hazirlamak için belediye hizmetlerinin ser hedefler ugruna seferber edilmesi, bölücülügü sokaga tasima gayretleri son günlerde hizlanmistir. Bu azginlasmis tahrikleri dikkatle ve yakinen takip ettigimiz herkesçe bilinmelidir” dedi.



"CHP’nin sifreleri PKK’nin elinde DEM’in kullanimindadir"

CHP Genel Baskani Özgür Özel’in "’Kürtler ben esit hissetmiyorum.’ diyorsa onlar esit hissedene kadar hep birlikte mücadeleye devam edecegiz” açiklamasi üzerine Bahçeli, “DEM’lenen CHP milli güvenligimize zarar vermektedir. DEM’lenen CHP Cumhuriyet Halk Partisi demokrasimize leke sürmektedir. DEM’lenen CHP milli birlik ve kardeslik hukukumuzun kundaklamaktadir. Terörist Demirtas ile ziyaretçi kuyruguna girenlerin profili çesitlenen Sarosçu Kavala’ya siyasi gelecegini baglayanlar ne milliyetçilikten ne de milli onurumuzun muhafaza teminininden bahsetmeleri söz konusu degildir. CHP’nin sifreleri PKK’nin elinde DEM’in kullanimindadir. Türk milleti köksüz ve kötü niyetli müfritleri görmektedir. Bu nedenle emperyalizmin içimize kadar yuva yapmis piyonlari muhakkak çuvallayacak alayinin birden oyunlari bozulacak mahçubiyet ve maglubiyet akibetleri olacaktir” ifadelerini kullandi.

"Dezenflasyon süreci her geçen gün tesirini göstermekte "

CHP Genel Baskani Özel’in Türkiye’de tarihin en agir ekonomik krizinin yasandigi söylemine Bahçeli, sunlari kaydetti:

“Karamsar tablolar çizenler, kötümser telafuz ve telkinlerle vakit geçirenler gerçek manada Türkiye’nin gücünü ve Türk milletinin gürbüz iradesini kavramaktan aciz düsenlerdir. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani’nin tarihin en agir ekonomik krizinin yasandigini iddia etmesi yalnizca agir bir bühtan degil ayni zamanda ülkesine ve milletine itibar etmeyen bir siyasetçinin delisavmasidir. Halbuki Türkiye ekonomisi güven verici adim ve hamlelerle istikrarli ve umut uyandiran bir yükselis kulvarindadir. Dezenflasyon süreci her geçen gün tesirini göstermekte büyüme, istihdam, ihracat, yatirim, üretim ve cari fazla hedefleri iyimser beklentileri kamçilamaktadir. Uluslararasi kredi derecelendirme sirketlerinin ekonominin pozitif ivmesini teyit etmesi ayrica degerli ve sevindirici bir gelismedir. Azalan dis finansman ihtiyaciyla birlikte artan uluslararasi rezervler ekonomik dengelemeyi tetiklemektedir. Türkiye ekonomisi en kötü kötü senaryolarin engellemelerine takilmadan hizla ilerleme kaydetmektedir. Toplumun her kesimi büyümenin nimetlerinden elbette istifade edecek özellikle istismar edilen emeklilerimiz hak ettikleri sosyal ekonomik ve insani seviyeye kavusacaklardir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur Ittifaki’nin ortak gayesi budur. Kaldi ki ülkenin bekasiyla milletin refahi en üst düzeyde tesis edilecektir.”

"Kibris sadece üzerinde hayat sürülen bir ada degildir"

Kibris Baris Harekâti’nin 50. yil dönümü dolayisiyla Kibris Türk halkiyla kucaklasmanin ve ortak bir gelecek etrafinda kenetlenmenin milli bir heyecan olusturdugunu dile getiren Bahçeli, Türk milletinin tek yürek halinde Kibris davasina inandigini ve arkasinda durdugunu söyledi.

Bahçeli, “Kibris Türklügünün zulümden ve zulmetten kurtulus gününde soydaslarimizla beraber olmak bu kutlu günde kabaran milli coskuya sahit olmaktan sahsim adina büyük bir memnuniyet duydugumu bilvesile açiklamak boynumun borcudur. Kibris sadece üzerinde hayat sürülen bir ada degil, Türk milletinin tarihi ve sehitlik kardeslik varolus anitidir. Kibris, muhterem ceddimizin göz nuru, gönül yurt olmasi yanisira siyasi stratejik kültürel ekonomik jeopolitik miras ve müktesebati ile bölgenin ve küresel sistemin kilit tasidir. Bu nedenle tüm dikkatlerin odagi Kibris’tir” diye konustu.



"Kibris Türk’tür, Türk’ün yurdudur"

Kibris Türklügünün egemenlik haklarini ve tarihi emanetlerini göz ardi eden çevrelerin tahrikleri, tacizleri ve tuzaklari hiç bitmedigini aktaran Bahçeli, “Sayet Türkiye’nin 50 yil önce müdahalesi olmasaydi, Kibris Türklügü, Hocali’da, Kerkük’te, Dogu Türkistan’da ve Gazze’de yasanan dramlarin, acilarin ve insani felaketlerin aynisiyla karsilasmasi mukadderdir. Sanmasinlar ki Taskent, Taspinar, Sinde, Günyeli, Yuvali, Pasaköy, Kanli Noel, Limasol, Gazimagusa, Geçitkale, Murataga, Sandallar, Atlilar katliamlarini unuttuk. Sanmasinlar ki bebeklerimize, çocuklarimiza, kadinlarimiza, masum ve mazlum soydaslarimiza yönelik kanli saldirilari hafizamizdan çikardik. Tarihi karar ve mesajimizi tekrar haykiriyorum, Kibris Türk’tür, Türk’ün yurdudur, her zaman da böyle kalacaktir” ifadelerine yer verdi.

ABD’deki seçimler nasil sonuçlanirsa Türkiye-ABD iliskileri daha saglikli hale gelir sorusuna Bahçeli, “Biden’in gidisi bir müjdedir, Netenyahu’nun gidisi de ikinci müjde olacaktir” dedi.



“MHP, köpeklere karsi uygulanacak her türlü yanlisin karsisinda durur”

MHP olarak köpeklere yapilacak yanlisin karsisinda duracaklarini aktaran Bahçeli, “Türk milleti hayvanlari sever, köpekleri de dost kabul eder. Bu sebepten dolayi, köpeklere karsi uygulanacak her türlü yanlisin karsisinda durur. MHP’de üzerine düseni yapacaktir. Kimse merak etmesin, köpekleri dost kabul edenler sokaklara dökülerek köpekleri taslamaya devam etmesinler. Onlar Cenabi Allah’in bir yaratigidir”

“Dosya elimizdedir, günü geldiginde eyleme de geçecektir”

Televizyon programlarinda MHP aleyhinde söylemleri bir listede topladiklarini ve bunlara hukuki olarak cevap vereceklerini belirten Bahçeli, “Bazi çevreler 2024 yili içerisinde MHP’ye karsi çok büyük haksizliklar, iftiralar, yalanlar, küçük görmeler ve suçlamalarda bulunmuslardir. Bunlar toplamda 154 kisidir. MHP olarak basin mensuplarina bu çerçeveden bakmak istiyorum. Sizlerle çok zaman beraber oluyoruz. Televizyonlarda ayrildigimiz sahsiyetler var. Onlari kabul etmekte zorlaniyoruz ama yakin takip altindayiz. Görmüs oldugunuz liste kimin hangi gün, hangi saatte ve hangi programda nasil konustuklarinin, MHP’ye nasil hakaretler yaptiklarinin toplamidir. Bu dosya elimizdedir, günü geldiginde eyleme de geçecektir. Eylem, hukuki nitelikte olacaktir. ‘Bizi hedef gösteriyorlar’ saçmaligindan da kendilerini kurtarsinlar. Onlarla muhatap dahi olmayi kabul etmeyiz ama hukuk zemininde mutlaka karsilasacagiz” dedi.

Kaynak: İHA