Memurlarin Yürüyüsü Valilik Engeline Takildi

Büro Memurlari Sendikasi (Büro Memur-Sen) üyelerinin Bolu’dan Ankara’ya talepleri için gerçeklestirecegi yürüyüse Bolu Valiligi, araç trafigi yogunlugu ve çevresel risk sebebiyle izin vermedi.

Memurlarin Yürüyüsü Valilik Engeline Takildi
Büro Memur-Sen’in Bolu’dan Ankara’ya yapmak istedigi yürüyüse Bolu Valiliginden izin çikmadi. Valilik, sendika yetkililerine yürüyüsün araç trafigi yogunlugu ve çevresel risk faktörleri sebebiyle uygun olmadigini iletti. Valiligin kararinin ardindan düzenlenen basin açiklamasinda konusan Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, “Büro Memur-Sen olarak kamu çalisanlarinin hak ve talepleriyle ilgili bir eylem süreci baslatmistik. 3600 ek gösterge, toplu sözlesme ikramiyesi ve kamudaki tasarruf paketi ile ilgili Büro Memur-Sen olarak dört asamali bir eylem sürecine girmistik. Basin açiklamasi ile baslatmis oldugumuz eylem sürecini daha sonrasinda kokart takma eylemi ve arkasindan taleplerimizi içeren imza kampanyasi, dilekçe kampanyasi ile sürdürmüstük. Ankara’da kitlesel bir basin açiklamasi yapmistik. Son olarakta Bolu’dan Ankara’ya taleplerimizi içeren bir yürüyüs tertip etmistik. Bu çerçevede yarin saat 11.00‘de Bolu’da kent meydaninda toplanarak kitlesel basin açiklamamizi gerçeklestirecegiz. Tabii basin açiklamamizda Memur-Sen Konfederasyonumuza bagli Enerji Bir-Sen, Ulastirma Memur-Sen sendikalarimiz bizlere destek veriyor. Genel baskanlarimiz salonda, birlikteyiz. Kendilerine tesekkür ediyorum. Bolu’dan Ankara’ya kamu çalisanlarimizin taleplerini getirecegiz ve tepkimizi ortaya koyacagiz” ifadelerini kullandi.

Yazgan, “Bugün Bolu Valiliginden tarafimiza bir yazi ulasti ve bu yürüyüse izin verilmeyecegi seklinde bir bilgi geldi. Tabii ki hak arama mücadelesi demokratik hakkimizdir, engellenemez. 2911 sayili Kanun, sendikalara izin almaksizin demokratik hakkini kullanma hakkini vermistir. Bu hakkimizi yarin saat 11.00’de Bolu Valilik meydaninda ilk olarak basin toplantisi yaparak, ardindan da Ankara’ya kadar gerçeklestirecegimiz yürüyüsümüzü baslatarak kullanacagiz. Amacimiz meydan okumak degil, demokratik hakkimizi kullanmaktir. Bu anlamda Bolu Valisi Sayin Erhan Kiliç’tan beklentimiz kamu görevlileri adina gerçeklestirecegimiz eylemimizi zorlastirmasi degil, kolaylastirmasidir” ifadelerini kullandi.

“Taleplerimiz kazanima dönüsünceye kadar mücadelemiz devam edecek”

Kazanimin mücadele ile olacagini ifade eden Yazgan, “Bu mücadelemiz neticesinde toplu sözlesme ikramiyesinin yeniden ödenecegi netlesti. Elimizden alinan diger kazanimlarimiz da geri verilinceye kadar, taleplerimiz kazanima dönüsünceye kadar mücadelemiz bu anlamda devam edecektir. Yeter ki kamu görevlilerinin kazanimlari gasp edilmesin. Yeter ki kamu görevlilerinin hakli talepleri kazanima dönüssün” dedi.

Kaynak: İHA