Kütahya DPÜ-AKUK, 'AFAD'tan Denklik' Kazanan Ilk Ögrenci Toplulugu Oldu

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Arama Kurtarma ve Koruma Toplulugu (DPÜ-AKUK), Türkiye genelinde üniversite toplulugu olarak AFAD Akreditasyon Sistemi’ne katilarak ’denklik’ kazanan ilk ögrenci toplulugu oldu.

Kütahya DPÜ-AKUK, 'AFAD'tan Denklik' Kazanan Ilk Ögrenci Toplulugu Oldu
DPÜ AKUK’un danismanligini yürüten Maden Mühendisligi bölümümü ögretim üyesi Prof. Dr. Hakan Aykul, yaptigi açiklamada, "Bu basari, 20 yillik egitsel ve operasyonel tecrübenin saglam bir altyapi olusturmasinin sonucudur. Kütahya Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü ile Afyon Arama Kurtarma Birligi Müdürlügünden aldigimiz displinli egitimler ve yaptigimiz ortak operasyonlarin yani sira, malzeme ve ekipman kapasitesinin sürekli gelistirilmesi, bu basarinin temel unsurlari arasinda yer almaktadir" dedi.

Aykul, DPÜ AKUK’un bu alanda denklik kazanan Kütahya merkezli ikinci kurulus olmasinin yaninda, Türkiye’de bir ögrenci toplulugu olarak bu denkligi kazanan ilk ekip oldugunu dile getirdi.

Aykul, "Üniversitemiz için gurur kaynagi olan bu basariya destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak’a tesekkür ederim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA