Kosova'dan Istanbul'a Organ Nakli Için Geldiler Açiklamasi Esinin Fedakarligiyla Sagligina Kavustu

Kosova’dan Istanbul’a gelen 44 yasindaki hasta, esinin fedakarligi sayesinde yeniden sagligina kavustu. Kocasina böbregini veren Hatmane Dina, “Hiçbir sekilde tereddüt etmedim. Ilk haberi aldigimiz anda teklif eden bendim” dedi.

Kosova'dan Istanbul'a Organ Nakli Için Geldiler Açiklamasi Esinin Fedakarligiyla Sagligina Kavustu
Kosova’da bir sirkette asçilik yapan 3 çocuk babasi Xhemajl Dina’ya, yaklasik 1 buçuk yil önce böbrek yetmezligi teshisi konuldu. Diyalize girecek duruma gelen Dina, esi Hatmane Dina (42) ile birlikte Kosova’dan Istanbul’a geldi. Biruni Üniversite Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne basvuran çift, Genel Cerrahi Uzmani Halil Erbis ve ekibi tarafindan organ nakli operasyonuna alindi. Basarili geçen ameliyatindan ardindan Xhemajl Dina, yeniden sagligina kavustu.

“Herkesin yapabilecegi bir sey degil”

Operasyonundan ardindan konusan Xhemajl Dina, “2007 yilinda esimle evlendim. 2 kiz bir erkek çocugumuz var. 8 yildir bir sirkette asçi olarak çalisiyorum. Bu hastaliga 1 buçuk yil önce teshis koyuldu. Ilk ögrendigimde çok fazla üzülmedim. Çünkü Allah’tan gelen bir hastalik. Kosova’daki doktorlar, acele etmeme gerek olmadigimi söyledi.

1 buçuk yil bekledim. Daha fazla beklemeden Istanbul’a gelerek tedavimi gördüm. Esim bana böbregini verdigi için çok mutluyum. Herkesin yapabilecegi bir sey degil. Biz ailecek konustuk. Bazilarinin seker ve tansiyon hastaligi vardi. Kimsenin verebilecek durumu yoktu. Sadece esim bana yardimci olabilirdi. Kendisine tesekkür ediyorum” dedi.



“Hiçbir sekilde tereddüt etmedim”

Esine böbregini veren Hatmane Dina ise, “Çok iyi hissediyorum ve mutluyum. Hiçbir sekilde tereddüt etmedim. Ilk haberi aldigimiz anda teklif eden bendim. Esim degildi. Esimin iyi olmasi beni mutlu ediyor” diye konustu.



“Esi imdadina yetisti”

Operasyonla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Halil Erbis, “Ameliyata hizli bir sekilde hazirladik. Kisa bir sürede gerçeklestirdik. Böbrek yetmezligi hastasiydi. Halsizligi vardi. Diyalize baglanmak üzereyken esi imdadina yetisti. Basarili bir ameliyat oldu. Hasta taburcu olabilecek bir durumda. Durumu gayet iyi. Idrarini normal yapiyor. Suyunu ve yemegini kisitlamak zorunda degil. Buradan memleketine gidecek” dedi.

Kaynak: İHA