Komsularini Gürültüden Dolayi Öldüren 73 Yasindaki Saniga 4'Ü Agirlastirilmis 5 Müebbet Hapis Istendi

Ankara’da üst katta oturan komsusunun çocuklarinin yaptigi gürültüye kizarak evdeki 2’si çocuk 5 kisiyi pompali tüfekle vurarak öldüren 73 yasindaki sanik Tahsin Ünsür hakkinda mütalaa açiklandi. Ünsür için 4’ü agirlastirilmis 5 müebbet hapis cezasi talep edildi.

Komsularini Gürültüden Dolayi Öldüren 73 Yasindaki Saniga 4'Ü Agirlastirilmis 5 Müebbet Hapis Istendi
Ankara Bati 4. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya tutuklu sanik Tahsin Ünsür ile taraf avukatlari katildi.

Mahkeme baskani iddianameyi okumasinin ardindan tutuklu sanik Ünsür’e söz verdi.

“Çocuklar sürekli gürültü yapiyorlardi”

Üst kat komsusunun çocuklarini tüfekle öldüren sanik Ünser, “Olayin meydana geldigi apartmanin ilk katinda oturuyordum, ölenler Hamdi ve esi sagdan soldan çöp hurda malzemeleri toplayip çuvallar halinde benim evimin etrafina yigiyorlardi. Zaten bu çöpler nedeniyle benim esim rahatsiz oldu, böbreklerini kaybetti, sonrasinda da vefat etti. Tek basima yasamaya basladim, benim baska kimsem de yoktur. Ölenler Hamdi ve esinin çocuklari sürekli olarak gürültü yapiyorlardi, gece geç saatlere kadar gürültü bitmiyordu. Büyük yasta olmalarina ragmen evde top oynuyorlardi. Evin içerisinde sürekli misket ile oynama sesi geliyordu, ben uyku uyuyamaz olmadim, 3-4 kez polise zabitaya sikayette bulundum, buna bütün apartman sakinleri sahittir. Ben ne yaptimsa bunun önüne geçemedim, evi zaten borç almistim, evi de satamadim” diye konustu.



“Tüfekte 13 tane domuz kursunu vardi, doluydu, Hamdi’yi vurdum”

Olayin yasandigi gün gürültü oldugunu bu nedenle komsularini arayarak rahatsiz oldugunu söyledigini iddia eden Ünser, “’Bir daha beni rahatsiz etme’ diye karsilik verdi. Elime tüfegi aldim, uyarmak için evine gittim. Kapiyi Hamdi açti, hala içeride çocuklar topla oynuyordu. Bu durumu söyledim, bana ‘onlar çocuk’ dedi.

Ben de 16-17 yasinda çocuk mu olur dedim, sonra Hamdi’nin annesi elime sarildi. Tüfekte 13 tane domuz kursunu vardi, doluydu Hamdi’yi vurdum, Sunay kapiya dayandi, çocuklar içeri kaçtilar, sonrasinda fisek doldurdum. Sunay’a ates ettim. Gerisini de hatirlamiyorum, Çocuklari vurdugumu hatirlamiyorum. Is buraya kadar geldi” dedi.

Sanik beyaninin ardindan mahkeme baskani taniklarin hazir bulundugunu söyleyerek, söz verdi.

“Bizi kurtarin seklinde bir bagirma sesi duydum”

Tanik V.P. olay öncesinde sanik Ünser’in gürültü nedeniyle birçok kez sikayette bulundugunu söyleyerek, “Çocuklardan dolayi gürültü oldugunu ancak anne ve babalarinin onlari susturduklarini biliyorum. Çalistigim için fazlaca bir husus bilmiyorum, olay günü saat 00.00 siralarinda tüfek sesi duydum, önce disaridan geldigini düsündüm, sonra apartmanin içinden geldigini anladim. Bu arada bizi kurtarin seklinde bir bagirma sesi duydum, pesinden yine tüfek sesi geldi. Bu kez evimin kapisini açip disariya dogru baktigimda apartmanin dis kapisinin girisinde sanigin elinde tüfek oldugu halde beklemekte oldugunu gördüm. Bir el daha tüfek sesi duyunca korkup içeriye girdim, olayin gerçeklesme seklini görmedim” ifadelerine yer verdi.

“Sira bize geliyor seklinde çocuk sesi duydum”

Dinlenen diger tanik I.A. olayin meydana geldigi apartmanin karsisindaki apartman dairesinde oturdugunu söyleyerek, “Tüfek sesi oldugunu anladigim bir ses duydum. Önce tir dorsesinin sesine benzettim sonrasinda ’sira bize geliyor’ seklinde çocuk sesi duydum. Bu kez sesin geldigi yöne baktigimda balkonda 2 tane çocugun oldugunu bir kisinin elinde tüfek ile balkona geldigini, sirayla çocuklara ates ettigini, birinci ates sonrasinda tüfege tekrar fisek doldurdugunu, atese devam ettigini gördüm. 112’yi arayarak ihbarda bulundum. Sanigi ve ölenleri tanimamaktayim, aralarindaki meselenin ne oldugunu bilmemekteyim” beyaninda bulundu.

Tanik ve sanik ifadelerinin ardindan cumhuriyet savcisi esasa hakkindaki mütalaasini açiklamak üzere söz aldi.

Savci mütalaasinda 73 yasindaki Tahsin Ünsür hakkinda, ’kasten öldürme’, ’çocuga ya da beden veya ruh bakimindan kendisini savunamayacak durumda bulunan kisiye karsi kasten öldürme’ ve ’kadina karsi kasten öldürme’ suçlarindan 4’ü agirlastirilmis 5 müebbet hapis cezasi talep etti. Sonraki durusma 1 Ekim’e ertelendi.

Iddianame

Geçen yil 22 Kasim’da Ankara’nin Sincan ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi Papatya Sokak’ta yasanan olayda ayni binada altli üstlü oturan komsular arasinda tartisma çikmisti. Tartismanin kavgaya dönüstügü olayda 73 yasindaki Tahsin Ünsür, ayni aileden Behiye Turgut (71), Hamdi Turgut (41), Sunay Turgut (40), Mustafa Turgut (13) ve Ceyda Turgut’u (11) tüfekle vurmustu. Bina sakinlerinin ihbari üzerine olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edilirken, aile fertleri kaldirildiklari hastanede hayatini kaybetmisti. Süpheli Tahsin Ünser, tüfegiyle birlikte Sincan Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerince yakalanmisti. Çikarildigi hakimlikçe tutuklanan Ünser, cezaevine gönderilmisti. Ankara Bati Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma kapsaminda hazirlanan iddianame, ayni aileden 2’si çocuk 5 kisiyi tüfekle öldüren sanik Tahsin Ünsür hakkinda ‘kasten öldürme’, ‘çocuga ya da beden veya ruh bakimindan kendisini savunamayacak durumda bulunan kisiye karsi kasten öldürme’ ve ‘kadina karsi kasten öldürme’ suçlarindan 5 maktul için ayri ayri müebbet hapis cezasi talep edilmisti.
Kaynak: İHA