Kizilay Ile ASATUF Arasinda Isbirligi

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) bünyesinde faaliyet gösteren Ankara Saglik Turizmi Federasyonu (ASATUF) ile Türk Kizilay Dernegi arasinda yapilan görüsmeler sonucunda güçlü isbirligi kararlari alindi.

Kizilay Ile ASATUF Arasinda Isbirligi
ASATUF Genel Baskani Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Türk Kizilay Dernegi Genel Merkezine yaptigi ziyarette Türkiye Kizilay Dernegi ile saglik alanindaki isbirligini artirmak ve gelistirmek istediklerini belirtti.

ASATUF hakkinda bilgiler veren Karabulut, "Ankara Saglik Turizmi Federasyonu olarak, Türkiye’ye tedavi olmak için gelen hastalara VIP hizmetleri verilirken, tedavilerinin sonunda da bu hastalara ülkenin dogal güzelliklerini, kültürel, tarihi ve turistik yerlerini de görmelerini tavsiye ediyoruz. Böylece ülke ekonomisine de büyük katkilar saglamaya çalisiyoruz. Misafir olarak ülkemize gelen hastalarimizi kurumsal olarak bu isi yapan üyelerimize ve saglik kuruluslarimiza yönlendiriyoruz ve gerekli takibatlari da yapiyoruz" ifadelerine yer verdi.

’Health Türkiye’nin ülke disinda yasayan ve saglik hizmeti almak amaciyla Türkiye’yi ziyaret etmeyi planlayan misafirlere yardimci olmak amaciyla kuruldugunu belirten Prof. Dr. Karabulut, "Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in öncülügünde saglik sistemimiz, ’Health Türkiye’ basligi altinda küresel bir markaya dönüsmüstür. Kizilay’in saglik alanindaki çalismalarini takdirle karsiliyoruz. Saglik turizmi alaninda da genis is birligi imkanlari mevcuttur. Bu nedenlerle Türk Kizilay Dernegi ile genis kapsamli is birligi yapmak istiyoruz. Türk Kizilay Dernegi Genel Baskani Sayin Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz ve ekibini en kisa zamanda ASATUF Genel Merkezi’ne davet ediyorum.” dedi.



Türk Kizilay Dernegi Genel Baskani Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz ise ASATUF Genel Baskani Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ve ekibine tesekkür ederek, "Türk Kizilay Dernegi olarak, yurt içinde ve yurt disinda her gün binlerce insana yardim etmektedir. Türk Kizilay Dernegi’nin saglik alanindaki yardimlari da bu faaliyetlerinden biridir. Saglik turizmi alaninda ASATUF ile is birligi yapmaktan çok mutlu oluruz. Yasli bakim faaliyetleri de bu çalisma alanlarindan biridir. ‘Iyiligin gücüyle birey ve toplumun dirençliligini arttirmak, insan onurunu korumak ve izdirabini dindirmek için çalismak.’ vizyonunu kendisine ilke edinen Türk Kizilay Dernegi, saglik alanindaki her türlü çalismaya çok önem vermektedir. Bu nedenle saglik alaninda ASATUF kurulusu ile yurt içinde ve yurt disinda is birligi içerisinde hareket etmekten memnuniyet duyariz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA