Kirsal Mahalle Sakinlerine Ilk Yardim Ve Akilci Ilaç Kullanimi Egitimi

Samsun’da saglik ekipleri tarafindan kirsal mahalle sakilerine ilk yardim, akilci ilaç kullanimi ve KETEM hakkinda egitimler veriliyor.

Kirsal Mahalle Sakinlerine Ilk Yardim Ve Akilci Ilaç Kullanimi Egitimi
Il Saglik Müdürlügü 112 Acil Saglik Hizmetleri ve Halk Saglik Hizmetleri ekipleri tarafindan Bafra ilçesi Emenli Mahallesi sakinlerine yönelik ilk yardim egitimi, akilci ilaç kullanimi ve KETEM çalismalari hakkinda bilgilendirme toplantisi yapildi. Emenli Mahallesi dernek binasinda Il Saglik Müdürlügü Ilk Yardim Koordinatörü Paramedik Ahmet Duran, Akilci Ilaç Kullanimi Il Temsilcisi Dr. Ayça Kiliç, Ilkadim KETEM’den Gül Kiliç ve Bafra KETEM’den Dr. Hamiyet Çayli tarafindan vatandaslara bilgi aktarildi.

Faaliyet hakkinda bilgi veren Ilçe Saglik Müdürü Dr. Aytaç Akin, “Emenli Mahallesi Muhtarimiz basvuru yapmisti. Bizden ilk yardim ile ilgili egitim istediler. Ilk yardim egitici egitimi almalari için özel bir sart gerekiyordu. Biz kendilerini kirmayip burada basvurularini almak için ilk yardim farkindalik egitimi verdik. Ayni zamanda antibiyotigin gereksiz kullanimi ile ilgili akilci ilaç egitimi, KETEM’le ilgili bilgilendirme yaptik. Kanserin erken tanisi hayat kurtaricidir. Ilk yardim ile ilgili de bogulmadaki mücadele, Heimlich manevrasi, özellikle ilk müdahalede yapilabilecek kalp masajinin nasil olacagi hakkinda bilgi verdik” dedi.

Kaynak: İHA