Keçiören Belediyesi Uyusturucuyla Mücadele Kapsaminda Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Keçiören Belediyesi, uyusturucuyla mücadele kapsaminda güvenlik görevlilerine yönelik farkindalik ve bilgilendirme semineri düzenlendi.

Keçiören Belediyesi Uyusturucuyla Mücadele Kapsaminda Bilgilendirme Semineri Düzenlendi
Emniyet Genel Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü TUBIM Büro Amirligi ekipleri tarafindan uyusturucuyla mücadele kapsaminda Keçiören Belediyesi güvenlik görevlilerine yönelik farkindalik ve bilgilendirme semineri düzenlendi.

UYUMA, Narko-KAAN ve Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) uygulamalarina iliskin bilgi veren emniyet ekipleri, dikkat çeken vaka örnekleriyle uyusturucuyla mücadelede etkin yöntemleri anlatti.

Güvenlik görevlilerine egitim

Keçiören Belediyesi tarafindan uyusturucuyla mücadeleye yönelik geçtigimiz günlerde düzenlenen ‘Güçlü Birey Güçlü Toplum, Bagimlilikla Mücadelede Birlikte’ konulu panelde kararlilik mesaji verilmis, uyusturucuyla mücadelede etkin rol alinacagi vurgulanmisti. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi bünyesinde ilçenin farkli noktalarinda görev yapan güvenlik görevlilerine yönelik Emniyet Genel Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü TUBIM Büro Amirligi ekipleri tarafindan egitim verildi.

Dünyada ve ülkemizde yaygin olarak kullanilan uyusturucu maddelerinin temini, satisi, kullanimi, olumsuz etkileri ve bunlarin önüne geçilmesi için atilmasi gereken adimlar aktarildi. Zehir tacirlerinin yakalanmasi için UYUMA, Narko-KAAN ve Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) uygulamalarinin aktif bir sekilde kullanilmasi ve sagladigi kolayliklardan faydalanilmasi gerektiginin alti çizildi. Uyusturucu kullanimi, ticareti ve özendiriciligine yönelik faaliyetlerin yasal mevzuatlar çerçevesinde getirdigi yaptirimlar da anlatildi. Seminerin sonunda Keçiören Belediye Baskan Yardimcisi Av. Serkan Bedirhanoglu ve Baskan Vekili Tolga Turgut tarafindan emniyet yetkilisi egitmenlere tablo hediye edildi.
Kaynak: İHA