Kastamonu'da Özel Bireyler Ile Anneleri, Dogada Ebru Yaparak Stres Atti

Kastamonu’da yürütülen “Güçlü Anne Güçlü Özel Birey” projesi çerçevesinde özel bireyler ve anneleri dogada ebru yapi birlikte stres atti.

Kastamonu'da Özel Bireyler Ile Anneleri, Dogada Ebru Yaparak Stres Atti
Kastamonu Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü Psikiyatri Hemsireligi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Havva Kaçan’in yürütücülügünde ve TÜBITAK 4008 programi çerçevesinde gerçeklestirilen “Güçlü Anne Güçlü Özel Birey” projesi, özel bireylerin annelerine destek olmaya devam ediyor. Proje çerçevesinde özel bireylerin çocuklarinin anneleri, Kastamonu Üniversitesi bünyesinde düzenlenen çesitli atölye çalismalarina katilarak hem meslek ögreniyor hem de hosça vakit geçirme imkani buluyor. Geleneksel ve unutulmaya yüz tutmus cografi isaretli igne oyasi, ahsap boyama, taki tasarimi, çarsaf bagi ve tas baski gibi el sanatlarini ögrenen özel birey anneleri, el sanatlarini ögrenirken ayrica özel bireylerle daha kaliteli zaman geçirme firsati yakaliyorlar.

Özel bireyler ile anneleri, dogada hem ebru yaptilar hem de piknik yaparak eglendiler

Kastamonu Üniversitesi’nin TÜBITAK 4008-Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayici Toplum Uygulamalari Destekleme Programi kapsaminda hazirlanan “Güçlü Anne, Güçlü Özel Birey” proje çerçevesinde özel birey ile annelerine “Çarsaf Baglama Egitimi” verildi.

Özel birey çocuga sahip 30 annenin katildigi egitimlerde çarsaf baglama egitimi 4 gün sürdü. Egitmen Aynur Palabiyik tarafindan verilen çarsaf baglama egitimlerinde özel birey anneleri, ögrenmede zorluklar yasasa da iplik baglamayi egitimlerin sonunda ögrendi.

"Özel birey annelerimizin becerilerinin gelismesine katki saglayacak"

Projenin yürütücülügünü yapan Kastamonu Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Havva Kaçan, özel birey annelerinin ruh sagligini güçlendirmek için önemli etkinliklerin yapildigini belirterek, “Tas baski, taki tasarimi, seramik çalismalari, dogada ebru sanati, kendimle sefkatli yaklasim, sanatin ruh sagligina etkisi ve empatik yaklasim atölyelerimizi tamamladik. Bugünde iplik baglama egitimlerimizi 4 günlük atölye çalismalarinin ardindan devam ediyoruz. Çarsaf baglama egitiminin malzemeleri annelere verilecek ve 17 Ekim’e kadar iplik baglama atölyemiz devam edecek. Ayrica Egitmen Aynur Palabiyik tarafindan takipleri de yapilacak. Atölye çalismalarimiz ile projenin amaçlarindan olan psikososyal destek saglamanin yaninda özel birey annelerimizin becerilerinin gelismesine katki saglayacak. Ayrica becerinin kaliciligini saglamak amaciyla sürekliliginin önemli olmasi için evde devam etmeleri amacina ulasmada önemlidir. Özel birey anneleri Saglik Bilimleri Fakültesi’nde bir arada olmanin tadini çikarmaya devam ediyorlar” dedi.

Özel birey anneleri ise projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarini belirterek, proje sayesinde hem el becerilerini gelistirdiklerini hem el sanatlarini ögrendiklerini hem de çocuklariyla birlikte kaliteli vakit geçirdiklerini kaydetti.

Öte yandan, atölye çalismalarinda üretilen el sanatlari ürünleri, projeye katilan anneler tarafindan düzenlenen özel bir sergide de sergilenecek. Bu sergide, igne oyasi, ahsap boyama, taki tasarimi ve tas baski gibi el emegi ürünler yer alacak.
Kaynak: İHA