Kamala Harris'ten Ilk Seçim Mitingi Açiklamasi 'Donald Trump'in Nasil Biri Oldugunu Biliyorum'

ABD’de kasim ayinda yapilacak baskanlik seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayi olmasi beklenen Baskan Yardimcisi Kamala Harris, ilk seçim mitingini Wisconsin’de gerçeklestirerek, “Her türlü suçluyla mücadele ettim. Bu yüzden bana kulak verin, Donald Trump’in nasil biri oldugunu biliyorum” dedi.

Kamala Harris'ten Ilk Seçim Mitingi Açiklamasi 'Donald Trump'in Nasil Biri Oldugunu Biliyorum'
ABD Baskani Joe Biden’in seçim yarisindan çekilmesinin ardindan destegini açikladigi Baskan Yardimcisi Kamala Harris, ilk seçim mitingini Wisconsin’de gerçeklestirdi. Baskanlik seçimlerinde kilit eyaletlerden biri olan Wisconsin’deki Milwaukee sehrinde binlerce kisiden olusan kalabaliga seslenen Harris, baskan seçilmesi halinde önceliklerinin çocuk yoksullugu ile mücadele, sendika haklari, uygun fiyatli saglik hizmetleri ve “onurlu bir sekilde emekli olabilmek” olacagini söyledi.

Harris, seçim konusmasinda Cumhuriyetçi Parti’nin adayi Donald Trump ile kendi arasindaki tercihin “özgürlük ve kaos arasinda tercih meselesi” olacagini ifade etti.

Harris, “Her bireyin sadece hayatini devam ettirme degil, ayni zamanda ilerleme firsatina sahip oldugu bir gelecege inaniyoruz” diye konustu.



“Donald Trump’in nasil biri oldugunu biliyorum”

Konusmasinda Trump’i hedef alan Harris, “Her türlü suçluyla mücadele ettim. Kadinlara kötü muamele eden saldirganlar, tüketicileri dolandiran sahtekarlar, kendi çikarlari için kurallari çigneyen düzenbazlar. Bu yüzden bana kulak verin, Donald Trump’in nasil biri oldugunu biliyorum” dedi.

Harris, Cumhuriyetçi Parti’nin adayi Trump’in milyarderler tarafindan desteklendigini ve sahislar ile sirketlerin özel çikarlarini temsil ettigini, kendi seçim kampanyasinin ise “önce halk” dedigini ileri sürdü. Rakibi Trump’in politikalarinin köhnelesmis ve geri kalmis oldugunu savunan Harris, “Geri gitmiyoruz. Neden geriye gitmedigimizi size söyleyeyim. Bizimkisi, gelecek için verilen bir mücadele” diye konustu.

Demokrat siyasetçi, insanlari silah siddetinden korumak için “kirmizi bayrak yasasi” olarak da bilinen riske dayali silahlara el koyma yasasini geçirmeyi, silah satisi sirasinda geçmis taramasi yapilmasini ve saldiri silahi yasagi getirmeyi vaat etti. “Önümüzdeki 105 gün içerisinde yapmamiz gereken seyler var. Önümüzde kazanmamiz gereken bir seçim var” diyen Harris, ilk seçim konusmasinda, “Mücadeleye hazir miyiz? Evet, mücadele edip kazanacagiz” dedi.

Kaynak: İHA