Istanbul'da Kuaför Ve Beraberlerden 'Pazar Günü Tatil' Kararina Tepki

Kagithane’de toplanan bir grup berber, kuaför ve güzellik salonu esnafi; isletmelerin pazar günleri kapali olmasi kararina tepki gösterdi. Esnaf adina basin açiklamasi yapan Ugurcan Ubay, “Bu yanlis karardan dönülüp yeni bir düzenleme yapilacagini umut ediyoruz” dedi.

Istanbul'da Kuaför Ve Beraberlerden 'Pazar Günü Tatil' Kararina Tepki
Berber, kuaför ve güzellik salonlarinin Istanbul’da pazar günleri kapali olmasi karari esnafin tepkisini çekti. Kagithane Sadabad Meydani’nda toplanana bir grup, bu kararla hem kendilerinin hem de pazar günü evleneceklerin magdur oldugunu belirtti.

Ellerindeki dövizlerle ve attiklari sloganlarla karari protesto eden esnaf, kararin geri alinmasini istedi.

“Tekrar bir düzenleme yapilacagini umut ediyorum”

Grup adina konusan kuaför Ugurcan Ubay, “Basin toplantimizin amaci, sektörümüzün en çok hizmet verdigi günlerden biri olan pazar günlerinin kapanma kararidir. Bizlerin ve bir çok degerli meslektasimizin fikrine ve onayina sunulmayan bu karar karsi çikiyoruz. Istanbul gibi büyük bir metropolde binlerce kuaför varken sadece 300 oy ile karara varip olayi kestirip atan sayin oda ve federasyon baskanlarinin bu yanlis kararina itiraz ettigimizi açikliyor ve hakkimizi savunmak için bir araya gelmis bulunuyoruz. Bu sancili 2 haftanin sonunda sulh yolu ile hakkimizi aradigimizi bildiriyoruz. Bu sancili sürecin takipçisi ve verilen bu kararin durdurulmasi adina idari mahkemeye degerli avukatlarimiz araciligi ile talebimizi iletip toplamis oldugumuz binlerce imza sahibi meslektasimizin sesini duyurarak bu süreçte sizlerin de destegi ile belki bu toplantidan sonra sayin Valimiz ve Ticaret Bakanimiz ile tekrar bir düzenleme yapacagimizi umut ediyoruz. Belirtmeliyim ki 2 haftada ulastigimiz kitlenin yüzde 85’i kapanma karsitidir. Bu kararin yanlis oldugunu savunuyor. Karara karsi olan meslektaslarimizin da sözcüsü oldugumuzu buradan yetkili mercilerimize duyuruyoruz” dedi.



“Federasyon ve Odalar Birliginin almis oldugu karar usulsüzdür”

Avukat Mehmet Ali Sümer ise, “Bu karar hem halki hem bu meslek grubunu zarara ugratmaktadir. Federasyon ve Odalar Birliginin almis oldugu karar usulsüzdür. Hiçbir meslektasa bu husus teblig edilmemistir. Yapilan seçim usulsüz bir sekilde yapilmistir. 13 bin üyesi olan bu odaya hiçbir sekilde kuaförler davet edilmemis, görüsü sorulmamis federasyona usulsüz bir bildiride bulunulmus akabinde de ticaret bakanligina bu insanlarin görüsü yansitilmadan çarpitilarak Pazar günlerinin tatil edilebilecegi ve bunu da kuaförler tarafindan istendigi gibi bir sey yansitilmistir. Öncelikle burada insanlarin hiçbiri bu durumu kabul etmiyor idare mahkemesinde iptal davasi açmayi tercih ediyorlar. Bu iptal davasinin açilmasi hem kamunun zararina hem de idari açidan bir yük olacaktir. Biz bunun yeniden bir bakanlik oluruyla önlenebilecegini düsünüyoruz. Idare mahkemesinde açilacak bir davada yargilanma giderleri yine kamunun üzerine kalacaktir. Yani kamusal bir kararla yine kamuya zarar veriyorsunuz. Onun için bundan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA