Irak Hükümeti Resmi Yazismalarda 'Yasakli Örgüt PKK' Ifadesini Kullanma Karari Aldi

Irak hükümeti, resmi yazismalarinda bölücü terör örgütü PKK için “yasakli örgüt PKK” ifadesinin kullanilmasi kararini aldi.

GÜvenlik kaynaklarindan edinilen bilgiye göre, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in son Irak ziyaretindeki temaslari ile Irak Basbakani Muhammed Sia Sudani ve Irakli üst düzey yetkililerle gerçeklestirdigi görüsmeler neticesinde Türkiye ve Irak arasindaki iliskiler yeni bir boyuta tasindi. Disisleri Bakani Hakan Fidan, Milli Savunma Bakani Yasar Güler ve Milli Istihbarat Teskilati Baskani Ibrahim Kalin’in katilimiyla Irak’in baskenti Bagdat’ta düzenlenen güvenlik zirvesinde terörle mücadele, güvenlik ve askeri is birligi konulari görüsüldü. Irak Basbakaligi’nin 23 Temmuz’da Irak Temsilciler Meclisi Baskanligi’na gönderdigi belgede, “PKK terör örgütünün resmi yazismalarda ‘yasakli örgüt PKK’ olarak kullanilmasi” ifadesi yer aldi.

Söz konusu gelisme, Irak Bakanlar Kurulu’nun 28 Temmuz’da “PKK’nin resmi yazismalarda ‘yasakli örgüt PKK’ olarak kullanilmasi” kararina dayandirildi.
Kaynak: İHA