Hisarcik'ta Çocuk Oyun Parklarinin Beton Ve Toprak Zemini Tehlike Saçiyor

Kütahya’nin Hisarcik ilçesinde zemini toprak ya da beton olan çocuk oyun gruplarinin çocuklar için tehlike olusturdugu bildirildi.

Hisarcik'ta Çocuk Oyun Parklarinin Beton Ve Toprak Zemini Tehlike Saçiyor
Mahalle ve parklarda bulunan birçogunun toprak veya beton zeminlere monte edildigi çocuk oyun grubu elemanlarinin zeminin ve çevresinin esnek malzemeden olusturulmamasi yüzünden düsme esnasinda çocuklarda yaralanmalara yol açiyor.

Ilçede Mezarlik Caddesinde bulunan çocuk oyun gruplarinin bulundugu alanda 4 gün önce 10 yasindaki bir çocugun kaydiraktan toprak zemine düserek yaraladigini ve hastanede tedavi edildigini söyleyen ilçe halki,” Ilçemiz mahallerinde ve Gençlik Parkinda bulunan çocuk oyun parklarinin büyük bölümünün zeminleri ya toprak ya da beton. Son yaralanma olayindan sonra bizler çocuklarimizin güvenligi açisindan endiseliyiz. Düsmelerde çocuklarimiz yaralanmalarinin yaninda kalici sakatliklara da maruz kalabilir. Bu nedenle düsme ve yaralanma riskine karsi yetkililerden çocuk oyun gurularinin zeminlerinin yumusak ve darbe emici özelligi olan kauçukla kaplanmasini istiyoruz. Ayrica çocuklarimizin güvenligi açisindan oyun elemanlarinin periyodik bakimlari da yapilmali” dediler.
Kaynak: İHA