Hamilelere Sicak Havada 'Su Tüketin' Önerisi

Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Dr. Bayezit Ersoy, asiri sicaklarda hamilelerin günde en az 8-10 bardak su tüketmesi gerektigini söyledi.

Hamilelere Sicak Havada 'Su Tüketin' Önerisi
Artan sicakliklar günlük yasami zorlastirirken, sicak havalar gebeler için özellikle dikkat edilmesi gereken ekstra hususlari da beraberinde getiriyor. Gebeler bir takim önlemler alarak yaz mevsimini daha saglikli ve keyifli bir sekilde geçirebilirler. İçel Sehir Hastanesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Dr. Bayezit Ersoy, yaz aylarinda anne adaylarinin gebeliklerini saglikli geçirebilmeleri için önerilerde bulundu.

"Günde en az 8-10 bardak su içmek çok önemlidir"

Yaz aylarinda sicakliklarin artmasi ve terlemenin de etkisiyle vücutta su kaybinin arttigini ifade eden Ersoy, "Yaz aylarinda gebelik, hem anne adayi hem de bebegi için özel bir dikkat gerektirir. Sicak havalar, gebelerin sivi kaybini artirabilir. Bu yüzden günde en az 8-10 bardak su içmek çok önemlidir. Ayrica, günesin zararli UV isinlarindan korunmak için genis sapka ve günes kremi kullanilmasi önerilir" dedi.



"Seyahatler, gebeligin 32. haftasindan önce yapilmalidir"

Hafif, pamuklu kiyafetler giyerek vücut isisini düzenlenebilecegini belirten Ersoy, "Düzenli ve dengeli beslenme, yazin taze meyve ve sebzeleri tercih ederek saglanabilir. Tuz yerine soda tercih edilmelidir. Yüzme, yazin serin kalmanin ve hafif egzersiz yapmanin mükemmel bir yoludur. Uzun yürüyüslerde varis çorabi kullanilmalidir. Ancak, asiri sicaklarda disarida uzun süre kalmamaya dikkat edilmelidir.

Ayrica seyahatler, gebeligin 32. haftasindan önce yapilmalidir. Solunum yolu enfeksiyonu ve astimi olan anne adaylari klima kullaniminda dikkatli olmalidir. Saglikli bir yaz gebeligi geçirmek için düzenli doktor kontrolleri de ihmal edilmemelidir" diye konustu.

Kaynak: İHA