Girne Amerikan Üniversitesi Ögrencilerini Bekliyor

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlarinin açiklanmasiyla adaylar için geriye son basamak olan tercihler kaldi. Girne Amerikan Üniversitesi Tanitim ve Pazarlama Sorumlusu Simge Erdal, “Bilginin, tecrübenin devamiyla gelen bu süreçte biz de ögrencilerimize; hem tercih hem ÖSYM burslari hem de üniversite imkanlariyla egitimin kapilarini sonuna kadar açiyoruz” dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi Ögrencilerini Bekliyor
Milyonlarca aday, üniversiteye yerlesebilmek için ilk basamak olan YKS’yi geride birakti. Sinav sonuçlarinin açiklanmasiyla adaylar dogru tercih yapmak adina kollari sivadi. Izmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde açilan Girne Amerikan Üniversitesi standinda ise adaylar üniversite ve sagladigi imkanlar konusunda bilgilendirildi. Adaylara birtakim önerilerde bulunan Girne Amerikan Üniversitesi Tanitim ve Pazarlama Sorumlusu Simge Erdal, “Her yil oldugu gibi biz üniversite olarak bu heyecani yasiyoruz. Üniversite olarak bu yil ayni zamanda 40. yilimiz. Özellikle bilginin, tecrübenin devamiyla gelen bu süreçte biz de ögrencilerimize hem tercih hem ÖSYM burslariyla hem de üniversite imkanlariyla egitimin kapilarini sonuna kadar açiyoruz. Bugün ayni zamanda Izmir’de aileler ve ögrenci adaylarimizla bir araya geliyoruz” diye konustu.



“Tamamen global bir üniversiteyiz”

Kibris’ta da birçok üniversitenin açildigini vurgulayan Erdal, “Dolayisiyla bu kadar üniversite arasindan ögrencilerin kendilerine yakin bir üniversiteyi seçmeleri oldukça önemli. Burada geçmis tabii ki çok önemli. Üniversitenin sahip olmus oldugu akreditasyonlar, dis ülkede üniversitelerle gerçeklestirilmis anlasmalar çok önemli. 200’ün üzerinde üniversiteyle yapmis oldugumuz anlasmalar sebebiyle tamamiyla bir global üniversiteyiz. Üniversitemiz 2009 yilinda kendi kampüslerini yurtdisina kurarak Ingiltere ile yapmis oldugu anlasmayla globallesme sürecini baslatmisti. Ingiltere ile baslayan bu süreç Dubai ile devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“Ögrenciler Ingilizceyi kampüste yasayarak ögrenecekler”

Sözlerini sürdüren Erdal, ögrencilerin üniversitenin içerisinde istedikleri bir dönemde veya yaz okulunda yurt disi kampüslerinde egitim alma imkanina sahip olduklarini vurguladi. Bu durumun ögrenciler için çok büyük bir ayricalik olduguna dikkat çeken Erdal, sunlari kaydetti:

“Türkçe egitim alan ögrencilerimizin yaninda ayni zamanda egitim dili Ingilizce olan bölümler içinde 135 farkli ülkeden yabanci ögrencisi olan bir üniversiteyiz. Bu kadar yurt disindan farkli yabanci ögrencilerin oldugu bir misyonda ögrenciler Ingilizceyi kampüste yasayarak ögrenecekler. Kibris’in en güzel noktasinda ögrencilerimiz egitimlerini tamamliyor.”

Tercih burslari

Üniversiteye gelecek adaylara burslar hakkinda da bilgilendirmelerde bulunan Erdal, “Her yil tercih burslari oluyor. Bu yil da ayni sekilde tercih burslariyla ögrencilerimizin yanindayiz. Eczacilik Fakültesinde ilk 3 tercihe vermis oldugumuz yüzde 35, birinci tercihten baslayan tercih burslari var. Bunun yaninda farkli bölümlere göre degisen, ücretli bölümlerde yüzde 40-50, ÖSYM bursu alan bölümlerde yüzde 75’e kadar devam eden tercih burslari var. Bunlari da ilk 3 tercihinden birinin Girne Amerikan Üniversitesi olmak sartiyla ögrencilerimiz yararlanabiliyor. Tam burslu olarak da üniversite içerisinde yer alan çok sayida ögrencimiz var” seklinde konustu.



“YÖK onayli yüksek lisans ve doktora programlari mevcut”

Ögrenciler istedikleri bölümlerde okusunlar diye imkanlari sunduklarini belirten Erdal, ögrencilerin istedikleri bölümde okuduklarinda devaminda yüksek lisans ve doktora egitimlerini de aldigini kaydetti.

Sözlerine devam eden Erdal, “Akademik kariyerini gerçeklestirmek isteyen ögrencilerimiz için devaminda yüksek lisansi ve doktorayi yapacak YÖK onayli programlari mevcut. Böyle bir üniversitede egitim alinmasi ögrencilerimize çok büyük katki sagliyor” açiklamasini yapti.

“Kiz ve erkek yurtlarimiz mevcut, ögrenci adaylarimizi bekliyoruz”

Girne Amerikan Üniversitesi kampüsünün oldukça güvenli olduguna deginen Erdal, son olarak söyle konustu:

“Sinav hiçbir zaman basli basina bir basari kriteri degildir. Ögrenciler Girne Amerikan Üniversitesi’nde istedikleri bölümü, istedikleri tercih veya ÖSYM bursuyla okuyabilme imkanini sahipler. Ögrenci için konaklama çok önemli. Girne Amerika Üniversitesi’nin birçok kiz ve erkek yurdu mevcut. Böyle bir yurt yelpazesinde ögrencilerin konaklamayla ilgili de bir sikintisi olmuyor. Ögrenci adaylarimizi bekliyoruz.”
Kaynak: İHA