EÜ, URAP Dünya Alan Siralamasinda 11 Alanda Yer Aldi

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Arastirma Laboratuvari tarafindan “2023-2024 Dünya Alan Siralamasi” açiklandi. Türkiye’den en az bir bilim alani ile siralamaya giren üniversite sayisi geçen yila göre 84’ten 88’e yükseldi. Listede, Ege Üniversitesi 11 bilim alaninda yer aldi.

EÜ, URAP Dünya Alan Siralamasinda 11 Alanda Yer Aldi
Siralamayi degerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “URAP Arastirma Laboratuvarinin, üniversitelerin güçlü ve gelistirmeye açik yönlerine dikkati çekmek için hazirladigi ‘2023-2024 Dünya Alan Siralamasi’nda dünyadaki en iyi üniversiteler 78 farkli bilim alanina göre listelendi. Ege Üniversitesi, kaliteli egitimi, nitelikli insan kaynagi, arastirma gelistirme ve inovasyona dayali yenilikçi altyapisi ile 11 bilim alaninda yer alma basarisi gösterdi. Arastirma yapma, proje hazirlama, makale yazma ve atif alma sayilarinda büyük bir ilerleme kaydeden üniversitemiz, uluslararasilasma misyonu dogrultusunda hayata geçirdigi ikili isbirlikleri ile öne çikti. Üniversitemiz; Ziraat zootekni alaninda Türkiye’de ikinci dünyada 461’inci olurken, disçilik alaninda Türkiye’de dördüncü dünya siralamasinda 181’inci, gida mühendisligi alaninda Türkiye’de dördüncüsü dünyada 428’inci, biyoloji alaninda Türkiye’de besinci dünyada 793’üncü sirada yer aldi” diye konustu.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Arastirma üniversitesi unvanina ve kurumsal tam akreditasyon belgesine sahip, ögrenci odaklilikta ödüllü ve memnuniyetinde A Plus etiketi alan bir üniversite olarak tüm disiplinlerde dünyada ilk binde yer almak için bilimsel çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Üniversitemizin her alanda bir önceki günden dahi iyi olmasi ve uluslararasi arenada taninirligin artmasi için var gücümüzle çalisiyoruz. Gelecegimiz olan gençlerimizi, Cumhuriyetimizin ikinci asrinda da ‘Türkiye Yüzyili’ ülküsü ile yetistirmeye, arastirma gelistirme yapmaya, bilim ve teknoloji üretmeye tesvik ediyoruz. Bir yandan bilim dünyasina ve literatüre katki koyarken bir yandan da insanligin ve içinde yasadigimizin toplumun sorunlarina yönelik çalismalarimiza egiliyoruz. Üniversitemizin basarisi için arastiran, üreten, çalisan tüm mensuplarimiza, paydaslarimizi tesekkür ediyorum” dedi.



“EÜ disçilik alaninda dünya siralamasinda 181’inci sirada”

Listede Ege Üniversitesi; Ziraat zootekni alaninda Türkiye’de ikinci dünyada 461’nci, disçilik alaninda Türkiye’de dördüncü dünya siralamasinda 181’inci, gida mühendisligi alaninda Türkiye’de dördüncü dünyada 429’uncu, biyoloji alaninda Türkiye’de besinci dünyada 793’üncü, cerrahi bilimlerde Türkiye’de altinci dünyada 397’nci, tarim alaninda Türkiye’de yedinci dünyada 1000’inci, tip ve saglik alaninda Türkiye’de yedinci dünyada 574’üncü, kimya alaninda Türkiye’de dokuzuncu dünyada 933’üncü, mühendislik alaninda Türkiye’de on birinci dünyada 959’uncu, malzeme mühendisliginde Türkiye’de on ikinci dünyada 994’üncü, teknoloji alaninda Türkiye’de on ikinci dünyada bin 95’inci sirada yer aldi.

Üniversitelerin makale, toplam doküman ve atiflarinin ilgili alan içindeki etkisi ile uluslararasi isbirligi ölçütleri, URAP alan siralamasinda kullanilan temel ölçütler oldu. Siralamada yazar sayisi 1000 ve daha fazla olan makaleler degerlendirmeye alinmadi.
Kaynak: İHA