ETB Yönetim Kurulu Baskani Hakan Oral'dan, 23 Temmuz Erzurum Kongresi Mesaji

Erzurum Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Hakan Oral, Erzurum Kongresi’nin 105. yili münasebetiyle yazili bir kutlama mesaji yayimladi.

ETB Yönetim Kurulu Baskani Hakan Oral'dan, 23 Temmuz Erzurum Kongresi Mesaji
Milli Mücadele hareketinin dönüm noktalarindan olan ve Mustafa Kemal Atatürk öncülügünde Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atildigi Erzurum Kongresi’nin ulusal egemenligin kosulsuz olarak gerçeklestirilmesine karar verilen ilk kongre olmasi nedeniyle Türkiye tarihinde önemli bir yere sahip oldugunu vurgulayan Baskan Oral, mesajinda su ifadelere yer verdi;

“Milli mücadele döneminde, vatanin bütünlügü, milletin bagimsizligini saglayacak ve ülkenin gelecegini kurtarabilecek çareler arayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaslarinin çiktigi bu yolda, Erzurum Kongresi çok özel bir anlam ve öneme sahiptir. “Milli sinirlar içinde vatanin bir bütün oldugu ve asla bölünemeyecegini tüm dünyaya ilan ettigimiz Erzurum Kongresi tarihimizin dönüm noktalarindan biridir. Ayni sekilde manda ve himayenin hiçbir suretle kabul edilemeyecegini deklere ettigimiz bu tarihi kongrede Türk Milleti’nin dik durusu ve birlik olusu bir kez daha tescillenmistir. Bu anlam ve düsüncelerle, Erzurum Kongresi’nin 105. yildönümünde, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, bagimsizlik için verilen büyük mücadeleye kaniyla, caniyla deger katan bütün sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygiyla aniyorum.”
Kaynak: İHA