Disisleri Bakanligi Açiklamasi 'Israil'in UNRWA'yi Terör Örgütü Olarak Nitelendirmesi Kabul Edilemez'

Disisleri Bakanligi, Israil’in Birlesmis Milletler Yakin Dogu’daki Filistin Mültecilerine Yardim ve Bayindirlik Ajansi’ni (UNWRA) terör örgütü olarak tanimlama çabalarina tepki gösterdi. Yazili açiklamada, "Sivil halki hedef alan ve son dokuz ayda 200’e yakin BM çalisanini öldürmüs olan Israil’in UNRWA’yi terör örgütü olarak nitelendirmesi kabul edilemez" denildi.

Disisleri Bakanligi, Israil parlamentosunun UNWRA’yi terör örgütü olarak tanimlama çabalarina iliskin yazili açiklama yapti.

Yazili açiklamada, Israil parlamentosunun, UNRWA’yi terör örgütü olarak nitelemeye dönük çalismalari, Israil’in Filistin halkini ve Filistinli kimligini yok etmeye yönelik saldirilarinin yeni bir asamasi oldugu kaydedildi.

1949 yilinda BM Genel Kurulu tarafindan kurulmus olan UNRWA’nin, milyonlarca Filistinli mülteciye hayati hizmetler sunmasi ve Filistinlilerin kendi topraklarina dönüs haklarinin simgesi oldugu aktarilan açiklamada ayrica, Israil’in UNRWA’yi itibarsizlastirmak suretiyle Filistinli mültecilerin en temel haklarini ellerinden almak istedigi belirtildi.

Açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Gazze’deki UNRWA okullarina siginan sivil halki hedef alan ve son dokuz ayda 200’e yakin BM çalisanini öldürmüs olan Israil’in UNRWA’yi terör örgütü olarak nitelendirmesi kabul edilemez. Türkiye, UNRWA’ya güçlü destegini sürdürecektir. Uluslararasi toplumu UNRWA’ya yönelik saldirilar karsisinda seslerini yükseltmeye ve Ajansa destek vermeye davet ediyoruz."
Kaynak: İHA