Denizli'de Halk Danslari Söleni Yasaniyor

Denizli Büyüksehir Belediyesi 18. Uluslararasi Halk Danslari Festivali’ne katilan 12 ülkeden 392 dansçi Acipayam, Kale, Tavas ve Serinhisar ilçelerinde de kültür söleni yasatti.

Denizli'de Halk Danslari Söleni Yasaniyor


Denizli Büyüksehir Belediyesi tarafindan 18’incisi düzenlenen Uluslararasi Halk Danslari Festivali coskusu, ikinci gününde ilçelere tasindi. Bu kapsamda Makedonya, Polonya, Kolombiya, Hirvatistan ve Gürcistan’dan gelen gruplar ilk olarak Acipayam ilçesindeki Cumhuriyet Meydani’nda, daha sonra ise Serinhisar ilçesinde bulunan Çamlik Aile Parki’nda sahne aldi. Kale Belediyesi, Arnavutluk, Kuzeyin Usaklari, Rusya, Kosova, Dagistan ve Osetya gruplari ise ilk olarak Tavas ilçesindeki Baglar Mesireligi’nde daha sonra da Kale ilçesindeki Efeler Parki’nda hünerlerini sergiledi. Denizli Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Marim, Tavas Belediye Baskani Kadir Tatik’in da katildigi gösteriler sölen havasinda geçti. Sanatçilarin ülkelerine özgü kiyafetleriyle görsel bir sölene dönüstürdügü programa katilan vatandaslar gösterileri büyük bir begeniyle izledi.

Denizli Büyüksehir Belediyesinin 1 hafta boyunca ücretsiz olarak sunacagi festivalin geri kalan programi ise söyle, 23 Temmuz Sali günü, saat 21.00 Incilipinar Parki ve saat 21.30 KYK Amfi Tiyatroda olacak. 24 Temmuz Çarsamba günü ise saat 20.30 Sarayköy ve 21.30 Buldan’da olacak. 25 Temmuz Persembe günü, 21.00 Yenisehir Zaferiye Abalioglu Ilkokulu ve 21.30 Adalet Parki’nda olacak. 26 Temmuz Cuma günü ise 20.30 Bozkurt ve 21.00 Çardak’ta olacak. Son gün ise 27 Temmuz Cumartesi günü ise 21.00 Gala Programi, Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde son bulacak.
Kaynak: İHA