Dede Korkut 28. Uluslararasi Kültür Ve Sanat Sölenlerine Mehteran Takimi Konseriyle Renk Katti

Bayburt Dede Korkut 28. Uluslararasi Kültür ve Sanat Sölenleri kapsaminda Trabzon Kanuni Mehteran Takimi Saray Bahçesi Kent Meydani’nda konser verdi. Mehter takimi söyledigi marslarla, milli ve manevi duygulara hitap ederken, Dede Korkut 28. Uluslararasi Kültür ve Sanat Sölenlerine mehteran takimi konseriyle renk katti.

Dede Korkut 28. Uluslararasi Kültür Ve Sanat Sölenlerine Mehteran Takimi Konseriyle Renk Katti
Mehteran takimi seslendirdigi cosku dolu marslarla alanda bulunanlara güzel bir gün yasatti. Büyük küçük fark etmeksizin konseri dinlemeye gelenler marslara hep bir agizdan eslik ederken, performanslariyla büyük alkis alan mehteran takimina konser sonunda plaketleri Bayburt Valisi Mustafa Eldivan tarafindan takdim edildi.

Programda konser öncesi bir konusma yapan Vali Eldivan, Dede Korkut Uluslararasi Kültür ve Sanat Sölenlerinin sadece Bayburt’un kültür ve sanat hayatina katki saglamakla kalmadigini, ayni zamanda sölenlerin sila ile gurbet arasinda bir köprü kurduguna deginerek, "Uluslararasi Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Sölenlerine hepiniz hos gediniz, sefalar getirdiniz. Huzurun, kardesligin, vatana ve millete sadakatin en güzel örneklerini vermis olan Bayburt’umuz, bu kadim gelenegiyle Vatan için gerektiginde harç olmus birlestirmis, gerektiginde tugla olmus insa etmistir. 28 yildir büyük bir emek ve hizmetle, ulusal ve uluslararasi bir hüviyet kazanan Dede Korkut Uluslararasi Kültür ve Sanat Sölenleri sadece Bayburt’un kültür ve sanat hayatina katki saglamakla kalmayip, ayni zamanda sila ile gurbet arasinda bir köprü kurmaktadir. Bu vesile ile ülkemizin degisik illerinden ve yurt disindan Bayburt’umuza gelen tüm misafirlerimize ilimiz adina hos geldiniz diyorum. Gurbetçi hemsehrilerim ile bizlerin bir araya gelmesine vesile olan Uluslararasi Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Sölenlerinin ilimize, ülkemize ve Türk Dünyasina hayirlar getirmesini niyaz ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA