Covid Sürecinde Baslayan Resim Tutkusunun Basarisini Çalistigi Hastanede Sergiledi

Diyarbakir Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesinde görev yapan Tibbi Sekreter Hediye Cevizci, Covid-19 döneminde basladigi resim tutkusunun basarisini çalistigi hastanede sergiledi.

Covid Sürecinde Baslayan Resim Tutkusunun Basarisini Çalistigi Hastanede Sergiledi
14 yildir saglik personeli olarak görev yapan Hediye Cevizci, Covid-19 salgini döneminde evinde bos zamanini resim çizmeye adadi. Zamanla sinirlari asan Cevizci, yagli boya sanatini icra etmeye basladi.

Yaklasik 18 eser ortaya çikaran Cevizci, tibbi sekreter olarak çalistigi Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesinde çizdigi resimlerin sergisini düzenledi.

Mesai arkadaslari tarafindan olumlu dönüsler aldigini ifade eden Cevizci, yagli boya sanatinda kullandigi renklerin insanlari daha çok motive ettigini söyledi.



Cevizci, resim tutkusunun sürekli kendisinde oldugunu ifade ederek, "Son iki buçuk yil içerisinde de yagli boyayla ilgilenmeye basladim. 18’e yakin eserim var. Eserlerimin ilk sergisini çalistigim hastanede açmak istedim. Resim sergimiz de bayagi güzel geçti. Çalisan arkadaslarin tepki ve dönüsleri olumlu oldu. Çalisanlarin her resme bakisi kendilerinde farkli düsünceler uyandirdi. Resimlerimde pastel renkler çok yogun. Resimlerim biraz da dogayla iliskili. Kullandigim renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkisini hem kendimde hem çevremdeki insanlarda daha çok motive ettigini düsündügüm için tercih ettim" dedi.

Basarisinin heyecanini yasadigini dile getiren Cevizci, "Hayatimda zaten kara kalem boyasi vardi. Yavas yavas covid sürecinde resim becerimi daha çok gelistirmeye basladim. Kara kalemden sonra yagli boyaya geçis yaptim. O zamandan bu yana kendimi bayagi gelistirdim. Resimlerimin sayisi arttikça arkadaslarim bana neden sergi açmiyorsun diye dönüsler sagladi. Sonucunda ortaya güzel seyler çikti" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA