CHP Il Baskani Yalaz'in 'Gezi Olaylari' Örnegiyle Tehdidine Tepkiler

CHP Eskisehir Il Baskani Talat Yalaz’in, hayvanseverler tarafindan düzenlenen etkinlikte Gezi olaylarini hatirlatarak yaptigi, “Bir iki agaç kesildi diye sokaklari gümbür gümbür titrettiysek, can dostlarimiza dokunurlarsa mücadelemizi verecegiz” açiklamasina AK Parti ve MHP il baskanlarindan tepki geldi.

CHP Il Baskani Yalaz'in 'Gezi Olaylari' Örnegiyle Tehdidine Tepkiler
CHP Eskisehir Il Baskani Talat Yalaz, hayvanseverlerin düzenlemis oldugu eyleme katildi.

Burada bir konusma yapan Yalaz, özellikle hayvanseverlerin Eskisehir Büyüksehir Belediyesi tarafindan yillarca yapilmasini bekledigi barinagi unutarak, Gezi olaylari üzerinden örnek vererek direnis göstereceklerini belirtti.

Yalaz eylemde yaptigi konusmada, "Bu yasayi Meclis’e getirenler, ‘Can dostlarimizi yok sayiyoruz. Onlari önemsemiyoruz ve katletmesi için belediyeye talimat veriyoruz’ diyorlar. Genel Baskanimizin da ifade ettigi gibi tarihi bir direnise hazir olsunlar. Bir iki agaç kesildi diye sokaklari gümbür gümbür titrettiysek, can dostlarimizi dokunurlarsa mücadelemizi verecegiz. Pazartesi günü yasa tasarisi Meclis’e geliyor. Bu AK Parti’ye son ihtarimiz. Bu yasayi geçirirlerse tarihi bir direnise hazir olsunlar” dedi.



"Tehdit edenler her zaman gerçekten almasi gereken her seyi aldi"

AK Parti Eskisehir Il Baskani Gürhan Albayrak, "Hayvan haklari yasa tasarisi sayin AK Parti Grup Baskan Vekilimiz Abdullah Güler beyin de ifade etmis oldugu gibi, katliam yasasi degil. Aksine sahiplendirme yasasidir. Tabii ki burada hayvanlarin özellikle sokaklarda olmasi çogu noktada herkesi etkileyen bir durumda. Sokak hayvanlarinin ister istemez insanlara artik zarar verme noktasinda çok uç noktalara gittigi gerçegini her sehirde görmekteyiz. Tabii ki bunun muhakkak bir tedbiri alinmasi konusuyla alakali devletimiz, hükümetimiz bir girisimde bulundu. Tabii ki ondan önce sunu özellikle dile getirmek gerekir ki; bugün Eskisehir Büyüksehir Belediyesi, 25 yildan beri bir hayvan barinagi dahi yapmayip, ortaya bir fikir ve hizmet koymayip, kalkip yapilan bir seyle alakali farkli algi olusturarak, insanlari kiskirtma noktasina getirerek CHP Il Baskani’nin böyle bir açiklama yapmasi tam bir talihsizlik. Talat bey, aslinda kendisi bir hukukçu. O yasa tasarisini bir okumus olsaydi aslinda bu konunun hayvanlari uyutma degil, bir sahiplendirme oldugunu bilecekti. Ama ne hikmetse bugün CHP’nin vekilleri olsun, il baskani olsun devlete karsi olan bu kin ve nefretlerini her defasinda insanlari galeyana getirme, sokaga dökme noktasinda bir çaba içerisinde olduklarini görüyoruz. Sunu da özellikle dile getirmek istiyorum, bu milleti ve vatani tehdit etme noktasinda önceki dönemlerde çok çaba gösterdiler. Ama tehdit edenler her zaman gerçekten almasi gereken her seyi aldi. Bu noktada da ben sunu özellikle dile getireyim, olayi kalkip Gezi Parki olaylarina getirmek tam bir talihsizlik yani. Hangi dünyadalar, hangi ruh alemindeler? Ben onu tam olarak bilemedim. Yani Talat beyin bir avukat olarak bu konuyu hayvan yasasindan Gezi Parki olaylarina getirmis olmasi gerçekten kendi ruh dünyasinin iyi olmadigini gösteriyor ve de bunu Hamamyolu’nda yapiyor. Orada yüzlerce agaç kesilirken Cumhuriyet Halk Partisi neredeydi? Hiçbir degere saygi duymayan, hiçbir degere kalkip önem vermeyen bir CHP’yle karsi karsiyayiz. Büyüksehir Belediyesi hep bir mazeret uydurma noktasinda. Yani bir seyi yapmak noktasinda degil" dedi.



"Biz siyasilerin görevi vatandasi sokaga çagirmak degil, sokagin sesini Meclis’e tasiyarak sorunlari orada çözmektir"

MHP Eskisehir Il Baskani Ismail Candemir ise "Öncelikle sokak hayvanlari meselesi Türkiye gündeminde olan ve son dönemlerde çok fazla tartisilan bir konuydu. Mevcut yasanin uygulanmamasi ve eksik olan kisimlarinin tamamlanmasi için Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan bir yasa teklifi hazirlandi. Bu yasa teklifinin komisyonlarda görüsülmesinde yasanan sikintilara baktigimiz zaman DEM ve CHP tarafindan provoke edildigini gördük. Magdur olan ailelerin Meclis’ten kovulmasi, onlara yapilan hakaretler hepimizin içini acitti. Benzeri bir olayin devami da Eskisehir’de. Belki de hakli gerekçeleri var. Mutlaka hakli gerekçeleri de var. Bizim de ilk hazirlanan teklife karsi oldugumuz noktalar vardi. Bunlarla alakali eylem yapan hayvanseverleri tahrik ve provoke ederek gezi eylemlerinden CHP il baskani, ’Iki agaç için memleketi ayaga kaldirdik. Gerekirse ikinci Gezi Kalkismasi’na kalkisiriz’ gibi ifadeleri oldu. Bu kendisi hukukçu olan Talat Yalaz’a hiç yakismadi. Biz siyasilerin görevi vatandasi sokaga çagirmak degil, sokagin sesini Meclis’e tasiyarak sorunlari orada çözmektir. 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaslari ordusuyla, polisiyle, askeriyle, milletiyle birlikte demokrasisine sahip çikmistir. Su an Cumhurbaskanimiz, mevcut parlamento mesru olarak seçilmis. Kimse bu mesrutiyeti sorgulayamaz. Kimse de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani’ni, Meclis’ini tehdit edemez. Buna da müsaade etmeyiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA