Cam Kasigi Begenince Cam Sanatini Ögrenip Is Yeri Açti

Gittigi kafede begendigi cam kasik ile alevde cam isleme sanatina baslayan Semra Tüfekçi, Konya’da atölye kurdu ve bu sanati gençlere ögretmeyi hedefliyor.

Cam Kasigi Begenince Cam Sanatini Ögrenip Is Yeri Açti
Ankara’da 2,5 yil önce ailesi ile gittigi kafede cam kasigi çok begenen Semra Tüfekçi (38), garsonun önerisi ile alevde cam isleme kursuna basladi.

2 yil boyunca egitim alan ayni zamanda ögretmenlik için bir çok belgeye sahip olmaya çalisan Tüfekçi, simdilerde Konya’da açtigi cam sanat atölyesinde hem tasarladigi ürünleri satiyor hem de bu meslegi gençlere aktarmak istiyor. Esi ile en büyük hedefinin karavanda yasamak oldugunu belirten Tüfekçi, bu sanati isteyen gençlere aktardiktan sonra atölyesini birakip esi ile karavanda yasamak istiyor. Karavanda da sanatina devam edecek olan Tüfekçi, gittikleri yerlerde tasarladigi ürünleri satmayi hedefliyor. Tüfekçi, yurt disindan aldigi cam borulari ilk olarak ateste eritiyor, bal kivamina gelen camlar daha sonra Tüfekçi’nin elinde kolye, bileklik, renk renk çiçekler, ev esyalari ve tespih gibi ürünlere dönüsüyor.

“Yeni sekiller ve teknikler ögrenmek istiyorum”

Sanata baslama hikayesini anlatan Semra Tüfekçi, “Bu meslege bir hobi olarak basladim. Biz bir kafede otururken kahvemizin yaninda bir cam kasik geldi. Çok hosumuza gitti ve orada çalisan garson bize kart uzatti. ‘Benim patronum bu isi yapiyor, derslere katilmak ister misiniz?’ dedi.

Ben de bu sekilde hobi olarak basladim. Daha sonrasinda esim ile hayalimiz karavanda yasamakti. Karavanda da bu isin çok iyi yapilabilecegini düsündük. Sonrasinda da bu isin tüm belgelerini almaya basladim. Ustalik, usta ögreticilik belgeleri alirken su anda bu pozisyona gelmis olduk. Bu meslekte çok fazla hirsim ve büyük hedeflerim yok. Hem gezerken gelirimizi saglamak hem de zevkle keyif aldigimiz meslegi yapmak istiyorum. Tabii ki yeni seyler ögrenmek, insanin kendisine yeni seyler katmasi çok güzel bir sey. Bu isin ustalarindan yeni sekiller ve teknikler ögrenmek tabii ki isterim” dedi.



“Bu meslegi yaparken her seyi unutuyorsun”

Sanatindaki hedeflerinin oldugunu söyleyen Tüfekçi, “Cam sanatini gittigi yere kadar devam ettirmek istiyoruz. Çünkü biz esimle ‘hadi sunu yapalim’ diye karar veren bir çiftiz. Ne zamana kadar gider biz de bilmiyoruz. Ama çok keyif aldigim bir meslek hem isimi yaparken keyif aliyorum hem de stres atiyorum. Her iki eli çalistirmak zorunda oldugumuz için de beynin her iki tarafi da çalisiyor. Bu meslegi yaparken bütün aklinda olabilecek her seyi unutuyorsun” seklinde konustu.



“Gerekirse anahtari teslim edip gitmeyi düsünüyorum”

Sanatini gençlere aktarmayi çok istedigini ifade eden Tüfekçi, “Normalde biz Ankara’da yasiyorduk, esim Konyali oldugu için, Subat ayinda Ankara’dan Konya’ya tasindik. Konyalilarin da ilgisi gayet güzel. Insanlar merak edip geliyor. Ögrenmek isteyen ögrencilerimiz de var. Biz bu meslegi gezerek yapmayi düsündügümüz için Konya’daki amacimiz bu sanatla ilgilenen, gelecekteki mesleginin bu olmasini isteyen, altin bilezik olarak düsünen gençlere ögretip gerekirse anahtari teslim edip gitmeyi düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA