Bursa Festivali'nde Yildizlar Geçidi

Sehrin dört bir yanindaki konser ve etkinliklerle devam eden 62. Uluslararasi Bursa Festivali’nin Merinos Parki’nda gerçeklesen etkinliginde adeta yildizlar geçidi yasandi.

Bursa Festivali'nde Yildizlar Geçidi
Bursa Büyüksehir Belediyesi adina BKSTV tarafindan Atis Grup sponsorlugunda düzenlenen 62. Uluslararasi Bursa Festivali’nin konuklari, usta müzisyen Bülent Ortaçgil, Jehan Barbur, Dilek Türkan, Zuhal Olcay ve Ceylan Ertem oldu.

Merinos Parki’nda gerçeklestirilen konserde, Ortaçgil, “Kadin Sesi Degmis Sarkilar” özel projesiyle begenilen eserlerini Bursali hayranlari için seslendirdi. Yillarin eskitemedigi sarkilari ile sanatseverlere muhtesem bir müzik ziyafeti sunan usta sanatçiya, sahnede Türkiye’nin en güçlü kadin vokalleri Jehan Barbur, Dilek Türkan, Zuhal Olcay ve Ceylan Ertem eslik etti. 50. sanat yili anisina sarkilarinin hikâyelerini sevenleriyle paylasan Ortaçgil, gitar sololariyla izleyenlerden büyük alkis aldi. Usta sanatçiya her sarkisinda tek tek sahneye çikan kadin vokaller muhtesem sesleri ve yorumlariyla eslik etti. Türkiye’nin en önemli seslerini ayni sahnede bulusturan Ortaçgil, gece sonunda ise dillerden düsmeyen “Benimle oynar misin” sarkisini tüm kadin vokallerle ve hayranlariyla birlikte söyledi.



Gecede festivalin ana sponsoru Atis Grup Temsilcisi Geylani Siriken, usta sanatçi Ortaçgil ile birlikte Bursalilara unutulmayacak bir konser veren Zuhal Olcay, Jehan Barbur, Dilek Türkan ve Ceylan Ertem’e tesekkürlerini sundu.

No Land ile kültür yelpazesi

Öte yandan 62. Uluslararasi Bursa Festivali kapsaminda Merinos Parki’ndaki konserin yani sira Balat Parki’nda ise No Land Grubu sahne aldi. Farkli kültür ve cografyalardan gelen müzisyenlerin olusturdugu müzik toplulugu No Land, Iran, Azerbaycan ve Türkiye kültür yelpazesini dünya müzigiyle harmanlayarak, müzik tutkunlarinin begenisine sundu. Elektrik, bas, akustik gitarlar, davul, keman, çello ve trompet enstrümanlarini kullandiklari konserde, edebi degeri olan sarki sözlerine sahip eserleri seslendiren grup, müzikseverlerden tam not aldi. Yaptiklari müzigi ‘genis kültür yelpazesiyle tüm zamanlara hitap eden bir müzik’ olarak tanimlayan No Land, vokal ve kemanda Kamil Hajiyev, basgitarda Çagatay Vural, elektrik gitarda Sahand Lesani, trompette Oguz Can Bilgin, çelloda Ege Atalay, ritim gitarda Metin Kesik ve davulda Nihal Saruhanli ile sahne aldi. Birbirinden farkli ama bir o kadar sevilen müzikleriyle gece boyunca hayranlarindan alkis alan gruba, konser sonunda tesekkür plaketlerini BKSTV adina Dogu Dicle Atmaca sundu.
Kaynak: İHA