BTÜ Denizcilik Isletmeleri Yönetimi Bölümü Ilk Ögrencilerini Aliyor

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Denizcilik Fakültesi bünyesinde Denizcilik Isletmeleri Yönetimi Bölümü ilk ögrencilerini almaya hazirlaniyor. Tercih kilavuzunda yer alan 20 kontenjanli bölümden mezun olan ögrenciler, denizcilik sektöründe operasyon ve pazarlama gibi departmanlarda istihdam edilebilecek.

BTÜ Denizcilik Isletmeleri Yönetimi Bölümü Ilk Ögrencilerini Aliyor
Denizcilik sektörünün kalifiye ve donanimli insan kaynagi ihtiyacini saglayan BTÜ Denizcilik Fakültesinde yeni bir bölüm açiliyor. Bu yil tercih kilavuzunda da yer alan “Denizcilik Isletmeleri Yönetimi Bölümü” 20 ögrenci kabul edecek. Uygulamali ve teorik egitimin yer alacagi bölümde, ögrenciler son sinifa ‘Isletmede Mesleki Egitim Programi’na da dâhil olacak. Bu sayede ögrenciler mezun olmadan sektör deneyimi elde etme firsati bulacak. Bölüm hakkinda bilgi veren Denizcilik Isletmeleri Yönetimi Bölümü Baskani Prof. Dr. Gökçe Çiçek Ceyhun, “Bölümümüz; uluslararasi kapsami, pek çok sektörü içeren multidisipliner çalisma alanlari ve hizla degisen dünya sartlarinda artan önemi ile denizcilik ve ulastirma sektörlerinin yüksek donanima sahip, çalisan ihtiyacini karsilamaya devam ediyor. BTÜ, bu program araciligiyla ögrencilere genis bir is imkâni yelpazesi sunarak, denizcilik sektörüne kalifiye ve donanimli bireyler kazandirmayi amaçliyor” dedi.

Sektöre kalifiye ve donanimli mezunlar

Prof. Dr. Gökçe Çiçek Ceyhun, BTÜ Denizcilik ve Isletmeleri Yönetimi Bölümü’nde ögrencilerin; uluslararasi kural, standart ve akreditasyon kriterlerine uygun bir sekilde yetistirilerek sektöre donanimli bireyler olarak kazandirilacagini dile getirdi. Prof. Dr. Ceyhun, “Genç, dinamik ve denizcilik sektöründe tecrübeli bir egitim kadrosuyla desteklenen bu program, ögrencilere hem teorik bilgiyi hem de is deneyimini bir arada sunarak mezunlarini sektörde bir adim öne çikarmayi hedefliyor. Bursa Teknik Üniversitesi, bu program araciligiyla ögrencilere genis bir is imkâni yelpazesi sunarak, denizcilik sektörüne kalifiye ve donanimli bireyler kazandirmayi amaçliyor” seklinde konustu.

Pek çok alanda istihdam imkani

Bölümden mezun olacak ögrencilerin; gemi ve yönetim sirketleri, broker kurumlari, gemi acenteleri, deniz sigorta sirketleri, ulusal ve uluslararasi denizcilik örgütleri, liman ve terminaller gibi noktada istihdam edilebileceklerini anlatan Prof. Dr. Ceyhun, “Örnegin bölüm mezunlari, gemi acentelerinin operasyon ve pazarlama gibi departmanlarinda istihdam edilebilecek. Denizcilik Isletmeleri Yönetimi mezunlari, bir isletme programi mezununun ögrenecegi temel bilgilere ek olarak, edindigi denizcilik bilgileri sayesinde bu departmanlarda rol oynayabilecek yeterlilige sahip olarak piyasa talebini karsilayacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA