Bitlisli Anneler 'Ilimizi Taniyalim Anneler' Projesiyle Yasadiklari Sehri Taniyor

Bitlisli anneler, valiligin projesiyle yasadiklari sehri gezerek ve görerek taniyor.

Bitlisli Anneler 'Ilimizi Taniyalim Anneler' Projesiyle Yasadiklari Sehri Taniyor
Bitlis Valiligi tarafindan baslatilan "Ilimizi Taniyalim Anneler" projesi hayata geçirildi. Proje sayesinde sefkati, merhameti ve zarafetleri ile toplumsal dokunun en önemli özneleri olan annelerin birbirleriyle tanismalari, ayni mahallede oturanlarin komsuluk baglarini güçlendirmeleri amaçlanirken, ayrica kadim sehir Bitlis’in ve ilçelerinin binlerce yillik tarihi ve kültürel degerlerinin uzman rehberler esliginde annelere tanitilmasi hedefleniyor.

Hayata geçirilen proje kapsaminda Bitlis’in Hüsrevpasa Mahallesi’ndeki evlerinden araçlarla alinan 30 kadin, Nemrut Krater Gölü ve Ahlat ilçesinin tarihi mekanlarini görme imkani buldu. Ilk olarak Nemrut Krater Gölü’nü gezen anneler, daha sonra tarihi ilçe Ahlat’a geçti. Ahlat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen öglen yemeginin ardindan Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu ve esi Filiz Karaömeroglu ile Ahlat Kaymakami Batuhan Bingöl tarafindan kadinlara ve çocuklarina çesitli hediyeler verildi.

Ahlat’ta Van Gölü kiyisinda bir süre oturan Vali Karaömeroglu, annelerle sohbet etti. Daha sonra proje kapsaminda ilk olarak geziye çikarilan anneler, Ahlat Abdurrahman Gazi Türbesi, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarligi ile Ahlat Müzesi’ni gezdi.

Geziye katilan Gamze Yesilkus, “Ilimizi Taniyalim Anneler projesi kapsaminda geziye katildik. Çok güzel bir proje. Basta Bitlis Valimiz ve esi Filiz Hanimefendi olmak üzere emegi geçen herkese çok tesekkür ederiz” dedi.

Nuriye Sayilgan proje kapsaminda Bitlis’te ilk defa bazi yerleri gördüklerini belirterek, emegi geçenlere tesekkür etti.

Geziye katilan Kizilay Bitlis Kadin Kollari Baskani Sermin Eren Elibol ise, “Ilimizi Taniyalim Anneler projesi kapsaminda Nemrut Nemrut Krater Gölü’nü, Ahlat Selçuklu Mezarligi’ni, Abdurrahman Gazi Türbesi’ni ve müzemizi geziyoruz. Çok verimli bir proje, emegi geçen herkese tesekkür ederiz” diye konustu.

Kaynak: İHA