Baskan Bozbey Açiklamasi 'Yanginlari Önlemek Için Yeni Bir Plana Ihtiyacimiz Var'

Bursa’da bir fabrikada baslayan ve kisa sürede diger fabrikalara da siçrayan yanginin kontrol altina alinmasinin ardindan bölgede incelemelerde bulunan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, “Yanginlari önlemek için yeni bir plana ihtiyacimiz var” dedi.

Baskan Bozbey Açiklamasi 'Yanginlari Önlemek Için Yeni Bir Plana Ihtiyacimiz Var'
Yildirim ilçesi Vakif Mahallesi’nde bulunan bir fabrikada baslayan yangin, kisa sürede 3 fabrikaya daha siçradi. Olay yerine kisa sürede Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlügü’ne bagli arazözler, TOMA, Tarim AS’ye ve Yildirim Belediyesi’ne bagli tankerler sevk edildi. Ekiplerin yogun mücadelesi sonrasi yangin kontrol altina alindi. Yangin bölgesine giderek incelemelerde bulunan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, alevlerden zarar gören fabrika alanlarini gezerek, isletme sahiplerinden bilgi aldi. Yogun emek harcayarak yangini kontrol altina alan ekiplere tesekkür eden Baskan Mustafa Bozbey, daha sonra fabrika yakinindaki binalari da gezerek, vatandaslarla durum tespiti yapti.

“Bu olayin son olmasini umut ediyorum”

Vakif Mahallesi’ndeki yasam alanlarinin ortasinda bulunan geri dönüsüm deposunda çikan yangin sonucu 5-6’ya yakin fabrika ya da deponun küle döndügünü söyleyen Baskan Bozbey, depolarin mahalle ortasinda bulunmasinin da sorgulanmasi gerektigini belirtti.

Yanginda can kaybinin yasanmamasinin da teselli oldugunu ifade eden Baskan Bozbey, “Milli bir servetimiz burada yok oldu. Kent yöneticileri olarak artik bu tür kaçak yapilan alanlara asla müsaade etmemeliyiz. Yerlesim alanlarinda bu tür yerlere asla izin vermemeliyiz. Bunlari halkimizla konusarak ve ikna ederek basarmaliyiz. Vakif Mahallesi’nde yasanan bu olayin son olmasini umut ediyorum. Kent yöneticileri olarak bu tür olaylarin yasanmasina müsaade etmemeliyiz. Bu sorumlulugu üzerimizde hissediyoruz. Bundan sonra adimlarimizi planli ve hizli bir sekilde atacagiz. Çocuklarin, gençlerin ve her yastan insanin yasam alanlarinda rahatlikla, güven içerisinde yasamasini arzu ediyoruz” dedi.



“Yangin, Bursa’nin yeni bir plana ihtiyaci oldugunu gösterdi”

Mahalle halkina geçmis olsun dileklerini ileten Baskan Bozbey, yanginin evlere siçramamasinin da teselli oldugunu dile getirdi. Baskan Bozbey, “Itfaiye Daire Baskanimiz basta olmak üzere itfaiye grubumuza ve çalisan tüm arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Evleri ve yasam alanlarini, diger depolari korumak için yogun bir mücadele sergilediler. Isletme sahiplerine de büyük geçmis olsun. Ama bir isi yapacaksak dogru yerde yapmak zorundayiz. Yangin, Bursa’nin yeni bir plana ihtiyaci oldugunu gösterdi. Yanginlari önlemek için yeni bir plana ihtiyacimiz var. Bu tür depolarin yasam alanlarindan tahliyesine ihtiyaç var. Önümüzdeki süreçte planlama yapip belediye baskanlariyla da görüserek bir sonuca ulasmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA