Balikesirli Çocuklar Robotik Kodlamayi Ögreniyor

Balikesir Büyüksehir Belediyesi NE10 Sehir Arastirmalari ve Teknoloji Merkezi’nde çocuklar, robotik kodlamayi ögreniyor. Teknoloji üretimine yönelik bilinç olusturulmasi hedeflenen programin sonunda çocuklar, robotik kodlamayi ayrintilariyla ögrenmis olacak.

Balikesirli Çocuklar Robotik Kodlamayi Ögreniyor
Çagin gerektirdigi teknolojiyi ögretmek ve kullanimini yayginlastirmak amaciyla Balikesir Büyüksehir Belediyesi NE10 Sehir Arastirmalari ve Teknoloji Merkezi, çocuklara “Robotik Kodlama” egitimleri vermeye devam ediyor. NE10’un dört ana biriminden biri olan Genç Teknoloji Birimi tarafindan verilen egitimlerde çocuklarda teknoloji üretimine yönelik bilinç olusturulmasi saglanarak, kodlama becerilerinin gelistirilmesi hedefleniyor. Derslerde konunun uzmanlari tarafindan M Block programini ögrenen çocuklara genel olarak programlama mantigi ve çalisma prensibi hakkinda bilgiler veriliyor. Çocuklar “Robotik Kodlama” egitimi sonunda M Blok kodlamasini ve üzerindeki sensörlerin çalisma prensibini en ince ayrintilariyla ögrenmis olacak.

Kursa katilan Hidayet Uras Atmaca, “Bilgisayarla ugrasmayi çok seviyorum. Bu yüzden bu kursa gelmeyi tercih ettim. Robotu kodlama, ilerletme, konusturma ve isiklandirmayi ögrendik. Bu kursa geldigim için mutluyum, çok eglenceli” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA