Bakanliktan Tatile Çikacak Vatandaslara Uyarilar

Ticaret Bakanligi, tatil çikacak vatandaslarin paket tur ve konaklamalarda dikkat etmesi gereken hususlari hatirlatarak, "Sosyal medya, kisa mesaj veya e-posta gibi iletisim kanallari üzerinden gelen teklifin içeriginde yer alan tesis resimlerinin, kurumsal logo ve isaretlerin dogruluguna dikkat etmeli" ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanligi, turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluslarin yürüttügü reklam ve tanitim faaliyetleri arasindan tercih yapmaya çalisan tüketicilerin dikkat etmeleri gereken hususlari hatirlatti. Yapilan açiklamada, "Sosyal medya, kisa mesaj veya e-posta gibi iletisim kanallari üzerinden gelen teklifin içeriginde yer alan tesis resimlerinin, kurumsal logo ve isaretlerin dogruluguna dikkat etmeli. Satin alma karari öncesinde tercih edilen seyahat acentesi veya turizm tesisinin ilgili kamu kurum ve kuruluslari nezdinde kayitli olup olmadigi arastirilmalidir. Bu kapsamda tüketiciler, seyahat acentelerinin ve turizm tesislerinin belgeli olup olmadigini, turizm tesislerinin kaç yildiz sahibi oldugunu www.kulturturizm.gov.tr ve www.tursab.org.tr adreslerinden sorgulayabilirler. Özellikle mesafeli yolla imzalanan sözlesmelerde, seyahat acentesinin veya turizm tesisinin internet sitelerinde adres, ünvan ve iletisim bilgilerine yer verildiginin ve internet sitelerinin ETBIS’e (elektronik ticaret bilgi sistemi) kayitli oldugunun kontrol edilmesi, sosyal medya üzerinden satin almak yerine seyahat acentelerinin kendi internet sitesinin tercih edilmesi ve ödeme asamasinda da bu hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir" uyarilarinda bulundu.

Paket tutarinda fesih hakki bulunuyor

Bakanliktan yapilan açiklamada, tüketicilerin önceden planladiklari paket turlara hayatin normal akisi içinde yasanan birtakim sorunlar nedeniyle katilamadiklari belirtilerek su ifadeler kullanildi:

"Bu tür durumlarda tüketicilerin paket tur sözlesmesini feshetme hakki bulunmaktadir. Tüketicinin, paket turun baslamasindan en az 30 gün önce yazili olarak veya kalici veri saklayicisiyla bildirmek kaydiyla paket tur sözlesmesini feshetme ve ödenmesi zorunlu vergi gibi yasal yükümlülükler disindaki paket tur bedelini herhangi bir kesinti yapilmaksizin iade alma hakki bulunmaktadir. Fesih bildirimi paket turun baslamasina 30 günden daha az süre kala yapiliyorsa paket tur sözlesmesinde belirtilmek sartiyla belirli bir tutar veya oranda kesinti yapilabilmektedir."

Açiklamada, Seyahat Acentalari ve Seyahat Acentalari Birligi Kanunu’nun zorunlu sigortayla ilgili hükümleri sakli kalmak üzere, paket tur düzenleyicisinin sözlesmenin hiç veya geregi gibi ifa edilmemesi nedeniyle tüketicinin ugradigi her türlü zarardan sorumlu olduguna isaret edildi.

Tüketicinin bosa harcanan tatil zamani için de uygun bir tazminat talep edebilecegine isaret edilen açiklamada, "Ayrica muhtelif seyahat acenteleri tarafindan tüketicilere sunulan, paket tur veya otel konaklama rezervasyonunun cezai sart ödemeksizin iptaline imkan taniyan ihtiyari sigorta uygulamasinin tüketicilerimizin faydasina oldugu degerlendirilmektedir" ifadesi kullanildi.

"Uyusmazlik halinde tüketici hakem heyetlerine basvurulabilir

Açiklamada, bireysel tüketici uyusmazliklarinin çözümünde tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemelerinin yetkili kilindigi animsatilarak sunlar kaydedildi:

"Tüketiciler, firmalarin uygulamalari ve sözlesmenin ayipli veya eksik ifasi nedeniyle magdur edilmeleri durumunda 2024 yili için degeri 104 bin liranin altinda bulunan uyusmazliklarda tüketici hakem heyetine, bu tutarin üzerindeki uyusmazliklarda ise tüketici mahkemesine basvurabilmektedir. Dava sarti olarak tüketici mahkemelerinde dava açilmadan önce ara bulucuya basvurulmasi gerekmektedir."
Kaynak: İHA