Aydemir Açiklamasi 'Erzurum Kongresi Milli Durusumuzdur'

Türkiye Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birligi (TPGYB) Genel Baskani, Erzurum 27’inci dönem Milletvekili Ibrahim Aydemir, ‘Erzurum Kongresi Yüce Türk Milletinin küresel ezberleri bozdugu, milli imanini küresel idrake bellettigi ‘dadasça vakar’dir. ‘ dedi.

Aydemir Açiklamasi 'Erzurum Kongresi Milli Durusumuzdur'
Milli kararlilik

Aydemir, ‘‘Erzurum Kongresi, ilhamini Malazgirt’ten alan milli durus; gücünü ecdattan alan milli kararlilik; ruhunu tevhit ve vahdet inancindan alan milli birlik; Istiklal marsimizda ‘Korkma’ vurgusuyla ifade bulan milli metanet ve dirayet; kirmiziçizgisi devlet ebed müddet olan milli ahittir. ‘ mesajini paylasti

‘Tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet’

Aydemir, ‘Erzurum Kongresi küresel idrake verilen; ‘Vatan bir bütündür, asla parçalanamaz’ kaydinda, ‘Milletin birligi, devletin dirligi, vatanin bölünmez bütünlügü odaginda, ‘Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet ve Tek Devlet’ mesajidir.’ vurgusunda bulundu.

‘Hakkidir, hür yasamis bayragimin hürriyet’

Aydemir, ‘Erzurum Kongresi milli imanin tezahürü, muazzez tarihimizin ön sözü olan, ‘Hakkidir, hür yasamis bayragimin hürriyet; Hakkidir, Hakk’a tapan milletimin istiklâl’ hakikatinin vurgusu; ‘Câni, cânâni, bütün varimi alsin da Hudâ, Etmesin tek vatanimdan beni dünyâda cüdâ’ niyazinin ifadesidir. ‘ hatirlatmasini yapti.

Devlet Ebed Müddet

Aydemir, ‘Erzurum Kongresi, Nizami alem ülküsü yolunda önceligi devlet, yegane dayanagi Islamiyet olan yüce Türk Milletinin milli birlik, beraberlik ve kardeslik sözlesmesi; küresel tarihe vurulmus Türk mührünün yeniden ihyasidir. ‘ dedi.

Milli Ahit

Aydemir, ‘Erzurum Kongresini gerçeklestirerek milli ruhu ortaya koyan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm katilimcilari sükran ve minnetle aniyor, Vatanin birligi, milletin bütünlügü, kardesligin ilelebet devami yolunda can adayan tüm sehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyor, ‘Vatan bir bütündür asla parçalanamaz’ ahdimizi imanimizla yineliyoruz. ‘ paylasiminda bulundu.
Kaynak: İHA