Antalya'da Evde Saglik Hizmeti Ile Binlerce Vatandasa Ulasildi

Antalya Büyüksehir Belediyesi, Evde Saglik Hizmeti ile ihtiyaç sahibi engelli, yasli veya yataga bagimli durumdaki vatandaslarin yaninda oluyor. Ocak ayindan bu yana yaklasik 12 bin vatandas Evde Saglik Hizmeti’nden faydalandi.

Antalya'da Evde Saglik Hizmeti Ile Binlerce Vatandasa Ulasildi
Antalya Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Daire Baskanligi, Kepez ilçesindeki Saglik Merkezi bünyesinde Evde Saglik Hizmeti ile ihtiyaç sahibi bakima muhtaç vatandaslari yalniz birakmiyor. Evde Saglik Hizmeti, engelli, yasli veya yataga bagimli durumda olan ihtiyaç sahibi vatandaslarin yasam kalitesini artiriyor. Doktorlar, hemsireler, fizyoterapistler ve bakim personeli tarafindan evlerinde ziyaret edilen hastalar, kendilerini çaresiz hissetmiyor.

Öz bakim ve malzeme destegi

Enjeksiyon, sonda takilmasi, kan alimi, pansuman, seker-tansiyon ölçümü ve dis muayeneleri gerçeklestirilen, yasam alani temizligi ve öz bakimi yapilan hastalara ayni zamanda tibbi malzeme destegi de saglaniyor. Hastanede müdahale gerektiren bir durum söz konusu oldugunda ise hasta, nakil ambulansi ile hastaneye götürülüyor. Ayrica hastanede islemlerini gerçeklestiremeyen ya da zorluk çeken vatandaslara da yardimci olunarak, islemlerinin hizli bir sekilde yapilmasi saglaniyor.

6 ayda 12 bin hizmet

Özellikle Kepez ilçesinde oturan vatandaslarin saglik duragi haline gelen Saglik Merkezi’nden Ocak-Haziran aylari arasinda yaklasik 12 bin vatandas hizmet aldi. Hareket etmekte güçlük çeken ya da yataga bagimli olan hastalara ulasim destegi de saglayan ekipler, 4 bin 269 kisiye hizmet vererek bölgedeki en yakin hastanelere ulasimlarini sagladi.

"Hizmetlerden memnunuz"

Annesi ve babasinin yataga bagimli oldugunu ifade eden Peruze Ünsal, Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin verdigi Evde Saglik Hizmeti’nden çok memnun oldugunu dile getirdi. Ünsal, “Banyo ekibi var. Pansuman için geliyorlar. Islerinde çok iyiler. Temizlige gelen arkadaslar da dahil olmak üzere hepsi güler yüzlü. Bez destegi de saglaniyor. Bu hizmet hayatimizi kolaylastiriyor. Çok memnunuz” dedi.

Kaynak: İHA