Annesi Ve Babasini Rehin Alan Kardesin Agabeyi O Anlari Anlatti Açiklamasi

Ankara’da annesi ve babasi, kardesi tarafindan rehin alinan agabey, kardesinin uyusturucu madde bagimlisi ve ruhsal problemleri oldugu için böyle bir sey yaptigini söyledi.

Annesi Ve Babasini Rehin Alan Kardesin Agabeyi O Anlari Anlatti Açiklamasi
Olay, dün aksam 21:00 siralarina Yenimahalle ilçesi Anadolu Mahallesi 499’uncu Sokak’ta meydana geldi. Uyusturucu madde bagimlisi ve psikolojik sorunlari oldugu ileri sürülen Elvan Yanasma (30), madde etkisi altindayken annesi Melek Yanasma (58) ile babasi Sadik Yanasma’yi (58) biçakla rehin aldi. Çevredekilerin ihbari üzerine bölgeye polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Yanasma’nin tüm uyarilara ragmen ikna olmamasi üzerine olay yerine müzakereci ve Polis Özel Harekat ekipleri geldi. Müzakere sonucu ikna olan saldirgan gözaltina alinirken, anne ile baba kurtarildi. Olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybi yasanmadi.

“Kardesim madde bagimlisi, psikolojik sikintilari oldugu için bu olayi yapmis”

Olayla ilgili konusan agabey Hasan Yanasma “Kardesim madde bagimlisi. Daha önce de 20 günlük bir tedavi süreci geçirmisti. Iyilesti ama tekrar uyusturucu kullanmaya basladi.

Dün aksam yine madde kullanmis. Eve gelmis. Annemi ve babami rehin almis. Halüsinasyonlar görmüs. Kapilari kilitlemis. Eve gittigimde kapiyi açmadi. Tehditler savurdu. Ekipleri aradim. Polisi çagirdik. Sürekli halüsinasyon gördügü ve psikolojik sikintilari oldugu için bu olayi yapmis” dedi.

“Tekrar uyusturucu kullanmaya baslayinca iyice bozulmustu psikolojisi”

Kardesinin ilk kez böyle bir seye kalkistigini söyleyen agabey Yanasma: “Eskiden çok güzel bir isi vardi ama iflas etti. Esinden ayrildi. Tekrar uyusturucu kullanmaya da baslayinca iyice bozulmustu psikolojisi. Her sey yoluna girdi derken yine ayni seyler yasandi. Daha önce hiç tehdit ve rehin alma olayi yasanmadi. Sadece sözlü saldirilari vardi” diye konustu.

Kaynak: İHA