Usak Üniversitesi Tip Fakültesinden Basarili Ameliyat

Usak Üniversitesi Tip Fakültesi Cerrahi Tip Bilimleri Bölümü Üroloji Anabilim Dali ögretim üyesi Doç. Dr. Erkan Arslan’dan basarili bir ameliyat daha gerçeklestirildi.

Usak Üniversitesi Tip Fakültesinden Basarili Ameliyat


Yapilan cerrahi müdahale hakkinda bilgi veren Doç. Dr. Erkan Arslan, ‘‘70 yasindaki Ahmet Aydin isimli erkek hasta, karin agrisi, istahsizlik, kilo kaybi ve batinda ele gelen kitle sikayetleri ile hastaneye basvurdu. Ilk incelemelerde kötü huylu tümör (malignite) ihtimali üzerinde duruldu. Hastanin fizik muayenesinde disaridan gözle görülebilen karin sisligi tespit edildi ve yapilan elle muayenede sag böbrekten kaynaklanabilecek bir kitle olabilecegi düsünüldü. Yapilan tüm batin bilgisayarli tomografisinde, sag böbrekte 12 cm’lik bir kitle tespit edildi. Kitlenin büyüklügü nedeniyle operasyonun kapali yöntemle yapilamayacagi ve açik cerrahi gerektirdigi hastaya bildirildi.

Hastamiza ivedilikle operasyon planlandi. Kitle, cava denilen büyük damara ciddi yapisikti ve bu çok riskliydi. Usak Egitim ve Arastirma Hastanemizde, ben ve ögretim üyeleri Adem Tunçekin ve Yasin Aktas ile 4 asistanimizin katilimiyla, 3 saatlik zorlu operasyonun ardindan, hastamizin kitlesi basari ile çikarildi. Hastamiz bir gün yogun bakimda takip edildi. Ardindan servise alinan hastamizin su anda genel durumu iyi. Bugüne kadar çalismalarimizda desteklerini esirgemeyen basta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savas olmak üzere, Tip Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Rahsan Ilikçi Sagkan ve tüm ekibimize tesekkür ediyorum’’ seklinde konustu.



Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas ise ameliyati gerçeklestiren Usak Üniversitesi Tip Fakültesi ögretim üyelerini tebrik ederek ‘‘Hocalarimizin gerçeklestirdikleri zorlu ameliyat, tip fakültemizin ne kadar yetkin ve donanimli bir kadroya sahip oldugunu bir kez daha göstermistir. Usak Üniversitesi olarak, saglik hizmetlerinde mükemmeliyeti hedefliyoruz. Bu amaç dogrultusunda, tip fakültemizin tüm üyeleriyle birlikte, hastalarimiza en iyi hizmeti sunmaya devam edecegiz. Bu vesileyle öncelikle hastamiza geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Tip Fakültemize de basarilarinin devamini diliyorum. Usak Üniversitesi olarak saglik alaninda öncü çalismalarimiz ve basarili ameliyatlarimizla adimizdan söz ettirmeye devam edecegiz." dedi.

Kaynak: İHA