Uluslararasi Heykel Sempozyumu Büyükçekmece'de Basladi

Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin en önemli ayaklarindan biri olan Uluslararasi Heykel Sempozyumu’na katilan heykeltraslar çalismalarina basladi.

Uluslararasi Heykel Sempozyumu Büyükçekmece'de Basladi
24 Temmuz - 3 Agustos tarihleri arasinda gerçeklesecek olan 25. Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katilan yerli ve yabanci heykeltraslar heykellerini yontmaya basladi.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Baskani Nurettin Bektas’in kreatörlügünü üstelendigi Uluslararasi Heykel Sempozyumuna Anna Sosençkaya (Rusya), Allesio Ranaldi (Italya), Kamen Tanev (Bulgaristan), Çiprian Hopirteam (Romanya) ve Ozan Dursun ve Sitki Eryilmaz (Türkiye) den heykel sanatçilari katiliyor.

Eserler Büyükçekmece’de sergilenecek

Mermer bloklar üzerinde figürlerini yontmaya baslayan heykeltraslarin eserleri 1 Agustos Persembe günü Kültürpark Dalyan Kafe yaninda sergilenecek. 2 Agustos Cuma günü ise Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da düzenlenecek törenle heykel sempozyumuna katilan heykeltiraslara plaketleri takdim edilecek. Festivalin sonunda heykeltraslarin Büyükçekmece’ye hediye edecekleri eserler ilçenin park ve meydanlarinda sergilenecek.
Kaynak: İHA