Sehir Magandalari Mama Parasi Yüzünden Veteriner Hekime Kabusu Yasatti

Kocaeli’de müsteri, alisveris yaptiktan sonra para sebebiyle tartistigi veteriner hekimi 2 arkadasiyla darp ederek yerlerde sürükledi. Veteriner hekimin burnu kirilirken, yasanan dehset anlari anbean kameralara yansidi.

Sehir Magandalari Mama Parasi Yüzünden Veteriner Hekime Kabusu Yasatti
Çayirova ilçesinde bulunan veteriner klinigine gelen bir vatandas, 245 TL tutan ücrete 400 TL verdi. Veteriner Hekim Ali Özen, 200 TL’yi alarak kasada bozuk para olmadigini söyledi.

Müsteri, 45 TL’yi ibana göndermeye teklif etmesi üzerine veteriner hekim kendisine dekont göstermesini, nakit fisi kesecegini söyledi.

Ilk önce dekontu göstermeyi kabul eden kabul eden ardindan problem çikaran müsteri, veteriner hekime hakaretlerde bulunarak klinikten çikti. Bir süre sonra 2 kisi ile klinige geri gelen müsteri, veteriner hekimi darp ederek yerlerde sürükledi.

Ali Özen’in burnu ve dudagi patlarken, darp ani anbean güvenlik kamerasina yansidi.

"3 kisi üstüme saldirdi, yumruklayarak beni darp etti"

Olayla ilgili yasananlari anlatan Veteriner Hekim Ali Özen, "Siyah tisörtlü sahis gelip mama istedi, ben de verdim. Alisveris esnasinda bozuk para olmadigi için problem çikti. Bu problem sahsin tahrikleri ile büyüdü. Durumu anlatip klinigin çalisani oldugumu söyledim. Elimden geleni yaptigimi söylememe ragmen beyefendi ile ufak sürtüsme yasadik. Daha sonra sahis tehditler savurarak klinikten çikti ve 2 kisiyle geri geldi. Beni disari çikarmaya zorladilar ama ben çikmadim. 3 kisi üstüme saldirdi, yumruklayarak beni darp etti. Burnum kirildi, dudagim patladi" diye konustu.



"Öldürülüyoruz, vuruluyoruz, darp ediliyoruz, psikolojik siddet görüyoruz"

"Bu ilk degil ama umarim son olur" diyen Özen, "Umarim biz veterinerler hekimlerine saglik çalisanlari kapsamina aliniriz. Bu kapsamda da gerekenler insallah yapilir ve sahislar cezalandirilir. Para meselesi yüzünden yapilacak bir sey degil. Biz veterinerler hekimler elimizden gelen evcil hayvanlarin hayati konusunda her türlü çabayi göstermemize ragmen bu tür yozlasmis insanlarin artik cezalandirilmasini umuyorum. Darp raporu aldim. Sikayette bulunduk. Ben hiç kimseye vurmadim. Öldürülüyoruz, vuruluyoruz, darp ediliyoruz, psikolojik siddet görüyoruz. Umarim artik bu son bulur. Tüm meslektaslarim adina söylüyorum, bu son olmali. Hiçbir meslek arkadasim yasadigimi yasamasin" seklinde konustu.



"Veteriner Hekim Ali Özen klinikte görev yaptigi esnada 3 sehir magandasi tarafindan darp edilmistir"

Sosyal medya hesaplarindan yasanan olaya iliskin açiklama yapan Kocaeli Veteriner Hekimleri Odasi Yönetim Kurulu, "Darp ediliyoruz, öldürülüyoruz. Ama veteriner hekimler olarak ’Saglikta siddet yasasina’ dahil edilmiyoruz. Ilimiz Çayirova ilçesinde meslektasimiz Veteriner Hekim Ali Özen klinikte görev yaptigi esnada 3 sehir magandasi tarafindan darp edilmistir. Yasadigi insanlik disi olay sonrasinda burnu kirilan meslektasimiza acil sifalar diler, olayin faillerinin en agir cezayi almasini temenni ediyoruz. Kocaeli Veteriner Hekimleri Odasi Yönetim Kurulu olarak hukuki sürecin tarafimizca takip edilecegini kamuoyuna bildiririz".
Kaynak: İHA