Saglik Sektörü HISER Projesi Firmalarin Rekabetçiligini Güçlendiriyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO), sektörlerin ihracat odakli büyümesine yönelik çalismalarini sürdürüyor. BTSO tarafindan Ticaret Bakanligi destekleri ile yürütülen Saglik HISER Projesi kapsaminda saglik sektörü temsilcileri Kuzey Avrupa ve Körfez ülkeleri basta olmak üzere dünyanin dört bir yanindan gelen sektör profesyonelleri ile isbirligi masasinda bir araya geldi.

Saglik Sektörü HISER Projesi Firmalarin Rekabetçiligini Güçlendiriyor
Bursa is dünyasinin çati kurulusu BTSO, Ticaret Bakanligi destekleri ile hayata geçirdigi Saglik HISER Projesi ile bölgesel ve küresel isbirlikleri kurmaya devam ediyor. Bursa’da saglik turizmi ile yetkilendirilmis firmalarin yabanci hasta potansiyellerini arttirmak amaciyla saglik sektörüne yönelik yürütülen ‘Saglik Için Bursa HISER projesi’ kapsaminda Bursali firmalar yabanci alicilarla bulustu. BTSO’nun Kirazliyayla’daki referans egitim merkezi Bursa Business School ev sahipliginde düzenlenen alim heyeti etkinliginde 100’ü askin ikili is görüsmesi gerçeklestirildi.

“Bursa Saglik Turizminde Baskent Olsun Istiyoruz”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Kiliç, BTSO’nun vizyon projelerinden Business School ev sahipliginde düzenlenen etkinligin sektörün dünyaya açilmasina önemli katki sagladigini ifade etti.

Etkinlik için Bursa’ya gelen misafirlerin organizasyondan oldukça memnun kaldigini ifade eden Erol Kiliç, “Bahreyn, Suudi Arabistan, Kuveyt, Ingiltere, Fransa, Belçika gibi ülkelerden misafirlerimiz geldi. Bursa artik saglik turizminde baskent olsun istiyoruz. Ülke olarak 20 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bursa’nin da buna çok büyük katkisi olacagina eminiz. Bursa’da saglik hizmetleri Türkiye’nin geneline baktigimizda çok basarili. Bursa’da bulunan imkanlar ülkemizde birçok sehirde yok. Kaplica ve sicak suyu Bursa’dan alip baska bir yere tasiyamazsiniz. Tarihi ve kültürel degerlerimizi, dogal kaynaklarimizi bugüne kadar yeteri kadar anlatamadigimizi ve hizmet sektöründe bunu kullanamadigimizi düsünüyorum. BTSO olarak bunu daha iyi anlatmak için organizasyonlarimiza devam edecegiz.” dedi.

“Bursa’yi Saglik Turizminde Marka Haline Getirmek Için Çalisiyoruz”

BTSO Saglik Konseyi Baskani Mehmet Fatih Özkul, saglik turizmini gelistirmek adina çok çaba sarf ettiklerini söyledi.

BTSO öncülügünde, Bursa’nin saglik turizminde bir merkez olabilmesi için önemli bir organizasyonda bir araya geldikerini ifade eden Özkul, “Dünyanin dört bir yanindan yabanci katilimciyi Bursa Business School’da agirlamaktan mutluluk duyuyoruz. Buradaki amacimiz, insanlarin Bursa’yi ve kurumlarimizi görmesi, burada verilen saglik hizmetlerinin kalitesini fiyat performans olarak da degerlendirmesi ve sonrasinda gönderdigi hastalarin üst düzey hizmet alarak Bursa’dan memnun ayrilmasini saglamak. Suan da saglik turizmi için Afrika’dan, Türki Cumhuriyetler’den, Ortadogu cografyasindan, Avrupa’dan ve Balkanlar’dan çok sayida hasta Bursa’ya geliyor. Ancak Istanbul’un agirliginda Bursa saglik turizminde biraz yavas seyrediyor. Bizim amacimiz bunu hizlandirmak. Hem özel hem de kamuda çok kaliteli tesislerimiz var. Bursa’yi bu konuda bir marka haline getirmek için çalismalarimizi tüm hiziyla sürdürecegiz.”diye konustu.

“Saglik Turizminde Yeni Bir Kapi Açildi”

Alim heyeti organizasyonun saglik turizmine ciddi bir ivme kazandiracagini söyleyen Eyrice ADSM Yönetim Kurulu Baskani Türkay Eyrice, “Katilimcilar çok ilgili. Bu organizasyonla saglik turizminde yeni bir kapi açildigina yürekten inaniyorum. Saglik turizmini agirlikli olarak Istanbul yapiyorken artik Bursa’nin da bu konuda hiçbir eksiginin kalmadigini düsünüyorum. Organizasyonu gerçeklestirdigimiz Bursa Business School’un varligiyla saglik turizmi konusunda sektöre ciddi fayda saglayacagina inaniyorum . Bu tesisi tekrar sehrimize kazandiran Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi’na ve organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.” dedi.

“Saglik Sektöründe Üst Düzey Hizmetler Veriliyor”

Alim heyeti organizasyonuna Bahreyn, Suudi Arabistan, Kuveyt, Fransa, Belçika ve Ingiltere basta olmak üzere saglik sektörünün hedef pazarlarindan önemli alicilar katildi.

Fransa’dan organizasyona katilan Signature by AC firmasinin yetkilisi Anne Candy Fransa’da 9 senedir saglik turizmi sektöründe hizmet verdiklerini söyledi.

Kaplica, SPA ve medikal hizmetler verdiklerini belirten Candy, “Üst gelir grubundan müsterilere hizmet veriyoruz. Birçok ünlü isim firmamizdan hizmet aliyor. Biz de onlari mutlu etmek için çalismalarimizi hiz kesmeden sürdürüyoruz. Burada saglik sektöründe çok farkli hizmetler veren firmalarla tanisma firsati yakaladik. Üst düzey hizmetler verdiklerini gördüm. Böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.” ifadelerini kullandi.

“Bursa Saglik Turizmi Açisindan Çok Cazip Bir Sehir”

Ingiltere’den katilan Tanvir Akhtar, üst seviye gelir grubundan müsterilerine saglik turizmi paketleri satan bir isletme olduklarini söyledi.

BTSO’nun davetiyle burada olmaktan çok mutlu olduklarini ifade eden Akhtar, “Bursa tarihi ve kültürel yapisindan dolayi turizm açisindan çok cazip bir yer. Bursa’da saglik sektöründe hizmet veren firmalarla is yapma ihtimalimizin kuvvetli oldugunu düsünüyorum. Ayrica burada misafir oldugumuz Bursa Business School çok ilham verici harika bir tesis. Organizasyonda ve bu tesiste emegi geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Bahreyn Olimpiyat Komitesi Üyesi Doktor Sayed Moayyed ise etkinligin kendileri için verimli geçtigini ve tanisma firsati bulduklari yerel firmalarla ilerleyen günlerde beraber is yapmayi düsündüklerini söyledi.



Ayrica alim heyeti kapsaminda Bursa’ya gelen yabanci alicilar Bursali firmalarin teknik altyapilarini incelemek için proje katilimcisi saglik sektörü firmalarini tesislerinde ziyaret ettiler.
Kaynak: İHA