Öz Iplik Is Sendikasi Genel Baskani Ay Açiklamasi 'Emeklilere Yapilan Zam Dogru Degil'

Öz Iplik Is Sendikasi Genel Baskani Rafi Ay, "Ortalama yasanilan bir mahallede ev kiralari 10 bin lira. 12 bin 500 lira verdiginiz emekçiye, evini kiraya ver, 2 bin 500 lirayla geçin diyorsunuz. Bunun matematiksel degil de akli bir yolu dahi yok. Bu yüzden emeklilere yapilan zam dogru degil" dedi.

Öz Iplik Is Sendikasi, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami dolayisiyla Ankara’daki sendika binasinda yemek düzenledi.

Programda konusan Öz Iplik Is Sendikasi Genel Baskani Rafi Ay, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni kutladi. En düsük emekli maasinin 12 bin 500 TL’ye çiktigini hatirlatan Ay, "Bu emekli maasi 350 dolar ediyor. Geçen seneki 350 dolar ile bu seneki 350 dolarin alim gücü ayni degil. Ortalama yasanilan bir mahallede ev kiralari 10 bin lira. 12 bin 500 lira verdiginiz emekçiye, evini kiraya ver, 2 bin 500 lirayla geçin diyorsunuz. Bunun matematiksel degil de akli bir yolu dahi yok. Bu yüzden emeklilere yapilan zam dogru degil" dedi.

Ay, Emeklilikte Yasa Takilanlar (EYT) ile beraber birçok insanin emekli oldugunu hatirlatarak, su ifadeleri kullandi:

"Elestirenler var. Yillarca söyledik, o insanlarin kanuni ve yasal hakkiydi. O teslim edildi sadece. Ama haklari 12 bin 500 lira degildi. Onlarin durumu da iyilestirilmeli. Milyonlarca insan hala çalisiyor, çalismaya devam ediyor. Emekli oldular ve kazançlari yetmiyor. Bunlarin hepsi kalifiye elemandi. Üretmeye ve katma deger katmaya devam ediyorlar."
Kaynak: İHA