Osmangazi'nin Köylerinde Senlik Dolu Bir Yaz

Osmangazi Belediyesi, Köyümüzde Senlik Var projesi ile Osmangazi’nin dag ve ova köylerini müzik, dans ve gastronominin yani sira birbirinden eglenceli oyun ve yarismalar ile bulusturuyor. Mürseller Mahallesi’nde düzenlenen senlige katilan Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, mahalle sakinlerinin eglencesine ortak oldu.

Osmangazi'nin Köylerinde Senlik Dolu Bir Yaz
Yaz döneminde 32 farkli kirsal mahallede gerçeklestirilecek olan ‘Köyümüzde Senlik Var’ etkinliklerinin bu haftaki adresi Mürseller Mahallesi oldu. Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin’in da katildigi senlik programinda, hem yetiskinler hem de çocuklar, eglence dolu bir gün geçirdi. Mahalle sakinlerinin yogun ilgi gösterdigi program, festival havasinda basladi.

Programa katilan çocuklar, kendileri için özel olarak hazirlanan alanda bir araya gelerek, sokak oyunlari, sisme oyun parkurlari, zip zip, yüz boyama, bouble sov, palyaço gösterisi gibi aktiviteler ve çesitli ikramlar ile doyasiya eglendi.

Yemek yarismasi ve tavla turnuvasinda hünerler sergilendi

Mahallenin kadinlari yemek yarismasina, erkekleri ise tavla turnuvasina katilarak hünerlerini sergiledi. Yemek yarismasina mahalle kadinlarinin ilgisi oldukça fazla oldu. Yarismaya katilan kadinlar, yapmis olduklari yöresel yemekler ile mutfaktaki hünerlerini ve el lezzetlerini ortaya koydu. Birbirinden lezzetli 21 yemegin yer aldigi yarismanin jüri üyeleri, birinciyi belirlemekte oldukça zorlandi. Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin da, yarismaya katilan yemeklerden tadarak lezzet sölenine ortak oldu.

Jüri üyelerinin yaptigi degerlendirme sonucunda, mahalle sakinlerinden Hafize Oguz, yapmis oldugu ‘Çullama’ ile birinci oldu. ‘Ciger Sarma’ ile Fatma Gergi ikinci, bir diger yarismaci Ülviye Sevinç de ‘Keskek’ ile üçüncü oldu. Mahalle erkeklerinin oldukça iddiali oldugu tavla turnuvasinda ise basa bas geçen mücadeleler yasandi. Rekabetin ve eglencenin üst seviyede oldugu tavla turnuvasinin kazanani, Serkan Kösem Sever isimli yarismaci oldu. Tavla turnuvasi ve yemek yarismasinda dereceye giren katilimcilara çesitli hediyeler verildi.

Osmangazi Belediyesi Türk Halk Müzigi Korosu üyeleri ve Osmangazi Belediyesi Halk Danslari Toplulugu ekipleri ise coskuyu zirveye tasidi. Koro üyelerinin seslendirdigi birbirinden hareketli sarkilari hep birlikte söyleyen mahalle sakinleri, Osmangazi Belediyesi Halk Danslari Toplulugu ekibinin danslarina da eslik etti.

Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, Mürseller Mahallesi’nde düzenlenen Köyümüzde Senlik Var programina katilarak mahalle sakinlerinin eglencesine ortak oldu. Mahalle sakinleri, ‘Yolumuz Aydin, Baskanimiz Erkan Aydin’ pankarti ile karsiladiklari Baskan Aydin’a yogun sevgi gösterisinde bulundu. Köyümüzde Senlik Var projesi çerçevesinde, besinci etkinligi Mürseller Mahallesi’nde düzenlediklerini ifade eden Baskan Aydin, “Bu senlik programi ile köylerdeki birlik ve berberligi, sokak eglencelerini ve yöresel lezzetleri günümüzde yeniden yasatiyoruz. Özellikle köylerde yasanan göçten dolayi yeni nesil bu degerleri unutmus oluyor. Vatandaslarimiz bu etkinlikler sayesinde hem doganin güzelliklerinin tadini çikariyor hem de ata topraklarini taniyarak esi, dostu ve akrabalari ile kaynasma firsati buluyor. Bu projeyi baslattigimizda, vatandaslarimizin ilgisinin nasil olacagini merak ediyorduk. Mahallelerimizdeki kalabaligi ve coskuyu görünce çok dogru bir projeyi hayata geçirdigimizi gördük” dedi.

Baskan Aydin ile birlikte etkinliklere katilan CHP Osmangazi Ilçe Baskani Cengiz Çelikten, Osmangazi Belediye Baskan Yardimcisi Mutlu Esendemir ve belediye meclis üyeleri de bu güzel günde Mürseller Mahallesi sakinlerini yalniz birakmadi.
Kaynak: İHA